Babacan: Büyüme 3-5 kişinin büyümesi toplumun büyümesi değil

Babacan: Büyüme 3-5 kişinin büyümesi toplumun büyümesi değil
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Eski dönemin başarılarıyla övünmeyi bırakın, tek başına her şeyden sorumlu olduğunuz son 3 yıl 3 ayı bir anlatın!" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasında hükümet politikalarını eleştiren Babacan TÜİK'in açıkladığı yüzde 21,7 oranındaki büyüme oranını da eleştirdi. İktidarın yüzde 21 büyüme oranıyla övündüğünü söyleyen Babacan, "Etrafınızdaki 3-5 zengin daha zengin olduysa, ülkede lüks araç satışı rekorlar kırıyorsa ama eş zamanlı olarak bu milletin tertemiz aileleri pazarın son saatlerinde yere dökülmüş sebze meyveleri toplayarak ailesinin karnını doyurmaya çalışıyorsa bu büyüme alın sizin olsun" dedi.

Ayrıca büyüme oranı üzerinden iktidara yüklenen Babacan, "Zaten sizin büyümeniz bu, milletin değil. Bu yüzde 21 büyüme 3-5 kişinin büyümesi toplumun büyümesi değil" ifadelerini kullandı.

'Haksızlığı engellemek için mücadele vereceğiz'

Partisinin yanlışa ve zulme karşı ilkesel bir tutum içerisinde olduğunu söyleyen Babacan, "Nasıl ki bugün insanların siyasi görüşleri ya da yaşam tarzları nedeniyle haksızlığa maruz kalmasını eleştiriyorsak yarın da başkalarının haksızlığa maruz kalmasını engelleyeceğiz. Bizim tutumumuz iktidarın veya mağdurun kim olduğundan bağımsız ilkesel bir tutumdur. Bugün haksızlığa maruz kalan kim varsa onun hakkını savunmaya hazırız ve savunuyoruz. Yarın da kim haksızlığa maruz kalırsa onun hakkını savunacağız ve haksızlığı engellemek için mücadele vereceğiz" diye konuştu.

Babacan'ın satırbaşları şöyle oldu:

Ülkemizi herkes için özgür herkes için güvenli bir ülke yapacağız. Burada şunu da söylemek zorundayım huzur hakkı adı altında 18 ayrı yerden maaş alıp vatandaşın huzurunu çalanlara tabii ki geçit vermeyeceğiz.

KHK'lara tepki

KHK gibi ucube bir yolla binlerce aileyi mağdur edenlerin önünü kapatacağız. Şu bilinsin ki DEVA Partisi bu milletin alın terini hiç edenlere hakkını hukukunu çiğneyenlere karşı dimdik duracaktır. Hiç şüpheniz olmasın bundan.

'Baraj için neredeyse papatya falı açacaklar'

Mevcut iktidarın büyük ve küçük ortakları seçim matematiği hesaplarına girdiler. Halktan aldıkları destek gerileyince çareyi seçim mühendisliği yapmakta buldular. Belli ki artık korku bacayı sarmış Neredeyse baraj yüzde 5 mi olsun yüzde 7 mi olsun diye papatya falı açacaklar. Hiç merak etmesinler bu halk tarihimiz boyunca sistem değişikliği yaparak, seçim mühendisliği yaparak iktidarda kalmaya çalışanların hevesini kursağında bırakmıştır. Bu sefer de bırakacaktır.

'Bu milletin iradesi her türlü barajı yıkar geçer'

Bu hesaplara girenlerin niyetleri belli; muhalefetin aleyhine nasıl bir düzenleme yaparız, iktidarımızı bu yolla acaba nasıl uzatırız diye şu anda kara kara düşünüyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, ellerinden geleni artlarına koymasınlar. Biz şuna inanıyoruz; bu milletin iradesi her türlü barajı yıkar geçer.

'İktidarın büyük ortağı seçim propagandasına başladı'

Bakıyoruz iktidarın büyük ortağı seçim propagandasına başladı. Bir yanda seçim yok 2023 Haziran diyorlar ama bir yandan bakıyoruz yaptıkları söyledikleri her şey seçim propagandası seçim programı haline gelmiş durumda. Belli ki mevcut iktidarın seçim bildirgesine ben ve arkadaşlarımın iş başında olduğu ortak aklın çalıştırıldığı dönemin başarılarını yazacaklar. Yapacakları fazla bir şey de yok. Ne yapsınlar küçük ortaklarının, o krizlerin ortağının geçmişini mi yazsınlar seçim beyannamesine. Küçük ortaklarının koalisyonda olduğu dönemde 20'den fazla bankanın battığını mı yazsınlar. Küçük ortaklarının koalisyonda olduğu dönemde enflasyon oranının yüzde 70'i geçtiğini mi yazsınlar. O dönemde gecelik faizin yüzde 7 bin 500'ü bulduğunu mu yazsınlar seçim beyannamesine.

Eski başarılar kendi bildiği doğrulardan şaşmayan bir ekibin başarıları. Son 3 yıl 3 aydır milleti fakirleştiniz. Milletin hakkını hukukunu çiğnediniz. Bizden sonra siz bu millete gün yüzü göstermediniz.

'İlk adımı hukukla atacağız'

Elbette seçim gelecek ondan halkımız gün yüzü görmeye başlayacak. İşsizliği azaltıp istihdamı yükselteceğiz.

İlk adımı hukukla atacağız. Şeffaf olacağız. Bütçede öngörülebilirliği artıracağız. Kimsenin aklına eseni yapamayacağı bir sistemi kuracağız.

Yoksul ile zengin arasındaki gelir uçurumunu yok edeceğiz.