Baba ve kızın barajdaki ölümünde validen skandal itiraf

Niğde'de Ü.A. ve 4 yaşındaki kızının barajda boğulmasına ilişkin Niğde Valisi Cahit Çelik'ten skandal bir açıklama geldi. Çelik, kurtarma için herhangi bir bota sahip olmadıkları söyledi. Çelik, ayrıca Niğde AFAD'ın dalış ekibi olmadığını da açıkladı.

Halk TV Özel

Niğde İli Bor İlçesi Bahçeli Beldesi'nde bulunan Bahçeli Barajı'nda 2 Eylül'de saat 10.40 sıralarında baraja gelen Ümit Atabey ile kızı Fatma Hüma Atabey. barajda boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre; Bahçeli Barajı'ndan ağılına gitmekte olan bir çoban barajda bulunan aracı gördü. Barajın kenarında kimse olmayınca suya baktı. Barajın kule kısmına yakın bir yerde Fatma Hüma Atabey'in cansız bedenini gördü.

yeni-proje.jpg
Baba ve küçük kızı son yolculuğuna da uğurlandı

Olayı jandarma ekiplerine bildirdi. Kemerhisar Jandarma Karakolu ekipleri olay yerine gelerek su yüzeyinde iki şahsın hareketsiz olduklarını tespit etti. Bunun üzerine olay yerine 112 ekipleri, itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Barajın kule kısmında bulunan beyaz renkli aracın Ümit Atabey (30) adına kayıtlı olduğu kızı Fatma Hüma Atabey (4) ile baraja geldiği belirlendi.

Olay yerine gelen Niğde Belediyesi itfaiye ekiplerince Fatma Hüma Atabey sudan çıkarıldı. saat 14.30 civarında

BOT AKSARAY'DAN GELDİ

Niğde'de ekiplerin botu olmaması nedeniyle Aksaray'dan gelen bot geldi. Ekipler gelen bot ile baba Ümit Atabey'i de sudan çıkardı.

Olay yerine gelen Niğde Valisi Cahit Çelik "Başımız sağ olsun. Maalesef iki vatandaşımızı kaybettik. Bir çobanımızın ihbarı üzerine ekiplerimiz kısa sürede olay yerine geldiler. İki vatandaşımız biri itfaiye diğeride bot ile çıkarıldı. Vatandaşlarımızın sıcak havalarda daha dikkatli olması gerekir." dedi.

aa-20240902-35546465-35546464-nigdede-baraj-golunde-baba-ve-4-yasindaki-kizinin-cesedi-bulundu.jpg
Kente getirilen bot. AA'nın servis ettiği fotoğrafda AFAD'ın su altı dalış ekibi aracı görünüyor. Ekipler Aksaray'dan servis edildi

Niğde Valisi Cahit Çelik "Sayın Valim botu çok bekledik" sorusu üzerine envanterlerinde bot olmadığını açıkladı.

"AFAD'IMIZA BİR TANE BOT ALACAĞIZ"

Vali Çelik şöyle konuştu:

  • "Botu şöyle, bizde bot yok. Normalde AFAD'ın zaten dalış ekibi yok. Burada da dalış ekibine herhangi birine hala gerekmedi. Adana'da ve Mersin'de emniyetin ve jandarmanın dalış ekipleri var. inşallah daha önce bu anlamda bot tabii ki ihtiyacımız olmadı ama arkadaşlarımıza da talimat verdim. En azından yüzeyden böyle müdahale edebileceğimiz bir bot alacağız. En kısa süre içerisinde alacağız ama bot olsa bile sonuçta sadece cesedi alabilirdik maalesef. Yani o anlamda keşke vatandaşımızı kurtarabilseydik. Onu ifade edeyim ama daha acil daha seri bir şekilde müdahale için en kısa sürede inşallah AFAD'ımızda bir tane bot alacağız"

Olayla ilgili Bor Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

aa-20240902-35546465-35546463-nigdede-baraj-golunde-baba-ve-4-yasindaki-kizinin-cesedi-bulundu.jpg