Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Kimdir? Partisinden Neden İstifa Etti?

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun partisinden istifa etmesi üzerine istifasının nedeni araştırılıyor. Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir? Partisinden neden istifa etti?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Kimdir?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 1966’da Ankara’da doğdu, inşaat mühendisidir. 5 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak siyasete başlamıştır.

İYİ Parti’nin 12 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kurultayında yeniden Genel İdare Kurulu üyesi seçildi.

Çankaya İlkokulu, Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde eğitim hayatını sürdürdü.

Yüksek lisans eğitimi için de aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Yapım Stratejisi bölümünü tercih eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, yaklaşık 30 yıldır Türkiye’nin önemli sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe mühendis ve yönetici olarak çalışmaktadır.

İnşaat mühendisliği kapsamında alt yapı, üst yapı, raylı sistemler konusunda birçok projede üst düzey yöneticilik yapan Yanıkömeroğlu, 15 yıl boyunca sektörün önde gelen firmalarında Proje Mühendisliği, Planlama Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı gibi pozisyonlarda görev aldı ve sonrasında da edinmiş olduğu deneyimleri bir girişim hâline getirerek; yaklaşık 250 mimar ve mühendisin görev yaptığı bir müşavirlik firmasının kurucuları arasında yer aldı.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Partisinden Neden İstifa Etti?

Yanıkömeroğlu Yetkinreport'a yaptığı açıklamada "CHP'nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran damla oldu; istifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim" dedi. Yanıkömeroğlu, herhangi bir partyiyle temasının olmadığını da söyledi" diye konuştu.