AYM kararı genel af getirebilir mi?

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen HalkTV'nin konuğu oldu. 7242 sayılı İnfaz Kanunu ile ilgili başvurunun 1 yılı aşkındır AYM'de beklediğini ve bu kanunla gelecek ceza indirimlerinden yararlanamayanlar olduğunu belirtti. Şen'in bu sözleri üzerine halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk: " O zaman çok büyük bir genel af olabilir" hatırlatmasını yaptı.

Avukat Prof. Dr. Ersan Şen, HalkTV'de katıldığı Perdenin Önü Arkası'nda  Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verdiği kararları değerlendirdi. Enis Berberoğlu ve Gergerlioğlu AYM kararlarını da karşılaştıran Şen, bir başka konuya da dikkat çekti.

Şen, Anayasa Mahkemesi'nde 1 yılı aşkındır bekleyen 7242 sayılı yasayı hatırlatarak "İnfaz Kanunu'ndaki eşitsizlik iddilarını ellerinden çıkaramadılar hala. Ben de bunu merak ediyorum. Neden hala o kanunla ilgili esas incelemeyi tamamlamadılar. 7242 sayılı İnfaz Kanunu ile ceza indirimleri oldu. O ceza indirimlerinden yararlanamayanlar oldu. Bu ceza indirimleriyle ilgili CHP Anayasa Mahkemesi'ne gitti" dedi.


Esran Şen'in bu sözleri üzerine halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk: " O zaman çok büyük bir genel af olabilir" hatırlatmasını yaptı. Çelenk, AYM bu kanunu onaylaması halinde bince mahkumun kanundan yararlanarak dışarı çıkacağını ifade etti. Çelenk kanunun 1974 affına benzeyeceğini belirtti. 

Programın moderetörü Özlem Gürses'in "Türkiye'nin bu affa ihtiyacı var mı?" sorusuna hukukçu Ersan Şen: " Affa karşıyım, ama tatbik edeceksen herkese eşit davranacaksın" dedi.