Axiom Space Ne Şirketi, Sahibi Kimdir?

Axiom Space Ne Şirketi, Sahibi Kimdir?
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatı uzay yolculuğuna başladı. Yolculuk ABD’li özel şirket Axiom Space tarafından gerçekleştirildi. Axiom Space şirketi kimin?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) pilot Albay rütbesinde görev alan Alper Gezeravcı, uzaya giden ilk Türk vatandaş unvanına sahip oldu.

Türkiye’nin ilk Türk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatı ABD’li şirketlerin organizasyonuyla bu gece uzay yolculuğuna başladı. Ülkemizde büyük ses getiren bu yolculuğu gerçekleştiren şirket olan Axiom Space hakkında detaylar merak ediliyor.

Axiom Space Sahibi Kimdir?

Axiom Space şirketinin kurucuları arasında ana hissedarlar; Michael T. Suffredini ve Kam Ghaffarian’dır. Suffredini, NASA’nın ISS programının eski direktörleri arasında yer alırken Ghaffarian ise bir girişimci ve yatırımcı olarak ön plana çıkıyor.

Suffredini ve Ghaffarian, uzay turizmi ve bilimsel araştırma için özel bir uzay istasyonu inşa etme amacıyla 2016 yılında Axiom Space şirketini kurmuşlardır.