Avukatı Halktv.com.tr’ye Açıkladı: Tolga Şardan İstanbul’daki Bir Cezaevine Nakledildi

Avukatı Halktv.com.tr’ye Açıkladı: Tolga Şardan İstanbul’daki Bir Cezaevine Nakledildi
Dün tutuklanan Gazeteci Tolga Şardan’ın avukatı Refik Ali Uçarcı, Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, müvekkilinin Ankara Sincan Cezaevi’nden İstanbul’daki bir cezaevine sevk edildiği bilgisini aldıklarını kaydetti. Avukat Uçarcı, Şardan’ın ‘Silivri’ olarak bilinen Marmara Cezaevi’ne sevk edilmiş olabileceğini kaydetti.

Haber sitesi T24 yazarı Gazeteci Tolga Şardan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında dün tutuklandı. Şardan, hakimlik sorgusu sonrası Sincan Cezaevine gönderildi. Bugün ise Şardan’ın kaldığı cezaevi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandığı.

GÖRÜŞ İÇİN GİTTİ HABERİ ALDI

Tolga Şardan’ın avukatı Uçarcı, Halktv.com.tr’nin sorusu üzeri “Ben bugün müvekkilim ile görüşmek için cezaevine gittim. 1.5 saat görüşme için bekledim. Hatta bir milletvekili de vardı. Bu sürenin sonunda, yanıma cezaevi müdür yardımcısı geldi. Bana, Tolga’nın, İstanbul’daki bir cezaevine sevk edildiğini söyledi. Hatta, Tolga’nın, benimle görüşemeyeceği için ‘Kusura bakmasın’ mesajını da müdür yardımcısı iletti” diye konuştu.

AİLEYE DE HABER VERİLMEDİ

Tolga Şardan’ın İstanbul’a sevkinin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine gerçekleştirildiğini aktaran avukat Uçarcı “Ne biz avukatlarına ne de ailesine bu duruma dair önceden bilgi verilmedi. Ben, cezaevinde olmasam ben de öğrenemeyecektim” dedi.

AYM, O MADDEYİ GÖRÜŞECEK

Avukat Uçarcı, Anayasa Mahkemesinin, Şardan’ın da tutuklanmasın yönelik ilgili yasa maddesinin iptalini 8 Kasım’da görüşmem üzere gündemine aldığını kaydederek “Bu kadar kısa bir süre söz konusu iken Tolga’nın başka bir cezaevine nakli doğrusu anlaşılır gibi değil” ifadelerini kullandı.

AVUKATI İLE O MESAJI PAYLAŞTI

Öte yandan, avukat Suna Öztaşdönderen, Şardan ile bugün yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada müvekkilimin “Yine olsa yine yaparım. Bu tutuklamanın Cumhurbaşkanının talimatıyla olduğunu da düşünmüyorum” yönündeki mesajını paylaştı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :