Avukatı duyurdu: Gazeteci Murat Ağırel 20 gündür revire, 10 gündür doktora çıkarılmıyor!

Avukatı duyurdu: Gazeteci Murat Ağırel 20 gündür revire, 10 gündür doktora çıkarılmıyor!
Avukat Hüseyin Ersöz, Murat Ağırel’in verdiği dilekçelere rağmen 20 gündür revire, 10 gündür doktora çıkarılmadığını duyurdu.

Libya’daki MİT şehidi ile ilgili haber nedeniyle 4 aydır Silivri Cezaevi’nde tecritte tutulan gazeteciler kötü koşullarda yaşamaya devam ediyor.

Avukat Hüseyin Ersöz, Twitter üzerinden Adalet Bakanlığını etiketleyerek son duruma ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Ersöz, gazetecilerin tecrit altında olduğunu ve aynı anda sadece 10 kitaba erişim haklarının olduğunu hatırlatarak “Murat Ağırel verdiği dilekçelere karşın 20 gündür revire, 10 gündür doktora çıkarılmıyor” dedi.

Ersöz, iki gündür diş ağrısı çeken Ağırel’in yemek yiyemediğini ve su içmekte zorlandığını belirterek, ağrı kesici verilerek geçici çözüm üretildiğini söyledi. Ersöz, cezaevi içinde yalnızlaştırılarak ceza çektirilen gazetecilerin ağır tecrit koşullarında olduğunu ve durumlarının incelenmesi gerektiğini söyledi.

ekran-resmi-2020-07-05-23-34-57.png

Ağırel 17 kilo vermişti

Gazeteci Murat Ağırel, cezaevindeki 127 gününde 17 kilo vermişti. 24 Haziran'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yargılanan gazetecilerden Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'in tahliyelerine; Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan'ın tutukluğununa devam kararı verilmişti. Bir sonraki duruşma ise 9 Eylül 2020'de görülecek.

İlgili Haberler
Etiketler :