AVF Genel Başkanı Doğan: Türkiye, Aleviler üzerinden bir kaosun içine çekilmeye çalışılıyor

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, geçtiğimiz hafta Ankara'daki cemevlerine yönelik saldırıların ardından dün Kartal Cemevi Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı Selami Sarıtaş'ın evinin önünde uğradığı saldırıyı Halk TV'de değerlendirdi. Doğan, "Türkiye'de kaos yaratmak isteyen ekipler devrede" dedi.

Kartal Cemevi Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı Selami Sarıtaş, dün gece evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Saldırganların motosikletli ve kasklı oldukları öğrenildi.

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Halk TV'de Sorel Dağıstanlı ile Haberler'de konuya ilişkin son gelişmeleri aktardı. Doğan, Sarıtaş'ın sağlık durumuna ilişkin, "Sağlık durumu iyi ama aldığı darbelerden dolayı yüzünde şişlikler var. Kısa sürede aramıza katılacak" dedi.

Doğan şöyle konuştu:

Vali Ali Yerlikaya'dan ziyaret

Sayın Valimiz iki gün önce Kartal Cemevi Vakfı'nı ziyaret etmişti. Sayın Valinin bu pazar vereceği bir Muharrem orucu lokması vardı. Onun davetiyle ilgili gelmişti. Bugünde tekrar Selami başkanımıza geçmiş olsun dileklerini söyleme amacıyla bugün tekrar evindeydi. Sayın valimize biz Alevi kurumları olarak bu faillerin gerek Ankara'da cemevlerine yapılan saldırılar, gerek dün akşam Selami başkanımıza gerçekleşen saldırı açısından faillerin bir an önce bulunması ve arkasındaki bağlantılarıyla açığa çıkartılması yönünde taleplerimizi ilettik. Kendileri bu konuda çalışıyorlar.

'Cemevi saldırılarıyla paralel olduğunu düşünüyoruz'

"Ne yapmak istiyorsunuz? Bunun sonu nereye gidecek?" gibi sözler ve küfürlerle saldırıya başlanmış. Bunun ardından Selami başkanımız cevap vermeye fırsat kalmadan darp edilmiş. Biz bunu geçen hafta Ankara'da cemevlerine başlayan saldırılarla paralel olarak düşünüyoruz. Çünkü Ankara'daki saldırılar farklı Alevilik anlayışına sahip kurumlaraydı. Bu organize ve koordineli bir saldırı olarak görüyoruz. Ardından nasıl bir şey çıkar, güvenlik güçlerinin yapacağı çalışmalar ve faillerin yakalanmasından sonra ortaya çıkacak.

'Türkiye, Aleviler üzerinden bir kaosun içine çekilmeye çalışılıyor'

Kesinlikle biz bu olayların münferit olmadığının farkındayız. Tüm kamuoyu da farkında. Şu anda Türkiye yine bir sarmalın, kaosun içine çekilmeye çalışılıyor. Tekrar Türkiye'de kaos yaratmak isteyen ekipler devrede. Bu anlamda da Aleviler malzeme ediliyor. Aleviler, siyasetin hiçbir yerinde malzeme olmadan kendi inançlarını yürüten, bağlı bir topluluk. Alevilerin siyasi malzemeler doğrultusunda her gün televizyonlarda Alevilik, cemevlerine saldırılarla gündeme gelmesini de doğru bulmuyoruz. Seçim dönemi de yaklaşıyor. Seçim dönemine girildiği zaman mezhepler, Alevilik meseleler üzerinden gerildiği zaman Türkiye son derece kendine yakışmayan bir Orta Doğu ülkesi gibi seçim sürecine girmek üzere.