ATV'ye altı ayda 90 bin şikayet geldi, RTÜK birini bile görüşmedi

ATV'ye altı ayda 90 bin şikayet geldi, RTÜK birini bile görüşmedi
RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, ATV’nin son altı ayda 89 bin 987 şikayet almasına karşın üst kurulda tek bir dosyasının dahi görüşülmediğini açıkladı.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; RTÜK üyesi İlhan Taşçı, üst kurulun iktidar yanlısı kanalları koruduğunu belirten bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2020 yılında en çok şikayet alan kanal ATV oldu.

RTÜK’e ATV hakkında gelen yaklaşık 90 bin şikayetin ise üst kurulda değerlendirilmediği öğrenildi. Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ATV’nin hamisi gibi davrandığını belirterek, “ATV’ye dokunulmazlık zırhı giydirildi” ifadelerini kullandı.

En çok şikayet Müge Anlı'ya

Rapora göre, 2020 yılının ilk 6 ayında ATV’ye gelen 89 bin 987 izleyici şikayetinden en çok şikayetin Müge Anlı ile Tatlı Sert programına geldiği belirtildi.

Bir kanala bu kadar çok şikayet gelmesine karşılık hiçbirine bir rapor dahi düzenlenmemesini “Bunun adı denetim değil, yandaşını koruyup kollamaktır” diye değerlendiren Taşçı, “RTÜK Başkanı konuya AKP’yi eleştirenler ve eleştirmeyenler olarak bakıyor. Yasa gereği hepsine eşit olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Etiketler :