Atatürk düşmanlarının 'mesih' numarası tutmadı

Atatürk düşmanlarının 'mesih' numarası tutmadı
"Mesih" olduğunu iddia eden Yaşar Kılıçkaya, bu iddiasını destekleyen yeğeni Zeynep Abdullah ile birlikte Atatürk Anıtı'na saldırdı. Dayı ve yeğinin akıl sağlığı yerinde çıktı.

Kayseri'de geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Kocasinan İlçesi'ndeki Atatürk Anıtı'na balta ile saldırı gerçekleşti.

Saldırıyı Zeynep Abdullah, dayısı Yaşar Kılıçkaya ile birlikte yaptı. Saldırganların 'Bugün putları yıkma bayramı' ve 'Bu demiden adama neden tapıyorsunuz' dediği iddia edildi.

Dayı ve yeğen olayın ardından gözaltına alındı. Anıtta 13 balta darbesi tespit edildi. İki saldırgan da tutuklandı.

ataturk-dusmanlarinin-mesih-numarasi-tutmadi1-jpg.jpg

Bir yıldan üç yıla kadar hapsi istenen şahıslar Kayseri 14'üncü Asliye Ceza'da ilk kez temmuzda hakim karşısına çıktı.

"Mesih" olduğu iddia eden Yaşar Kılıçkaya, şöyle konuştu:

"TALİMAT ALMADIK"

"Atatürk'ün şahsına yönelik hakaret kullanmadım. O da bizim gibi bir insan. Onun işi, Allah'a kalmış. Benim onunla bir derdim yok. 'Kula tapmayın' dedim. Herhangi bir örgütten talimat almadık. İçimden böyle bir şey yapmak geliyordu. Zeynep de 'Dayı, ben de gelmek istiyorum' dedi. 'Yapma; senin çocuğun küçük, kaldıramazsın' dedim. Allah'tan başka ardına düşülen her şeye karşı çıkıyorum. Allah'tan başkasını ilahlaştırmayın. Sadece Allah'a iman edin"

ataturk-dusmanlarinin-mesih-numarasi-tutmadi1-001.jpg

"KENDİMİ MESİH OLARAK GÖRÜYORUM"

"Allah'ın huzuruna çıkıp, onunla konuştum. Bu nedenle kendimi 'mesih' olarak görüyorum. Bu eylem önceden düşündüğümüz bir şeydi. 'Bu demirden adama neden tapıyorsunuz’ demedim. İnsanların bunları bu kadar çarpıtacağını bilemedim. Amacım, bu eylemle insanlara doğru yolu göstermekti. Allah'tan başkasını ulu olarak görmemelerini sağlamaktı. Anlamayacaklarını bilseydim, bu eylemi yapmazdım. Amacım sadece insanları doğru yola sevk etmekti"

DAYISININ MESİH OLDUĞUNA İNANIYOR


Dayısının 'mesih' olduğuna iman ettiğini söyleyen Zeynep Abdullah da şöyle konuştu:


"Hiçbir şekilde bir cisme ya da kişiye hakaret etmedik. İbrahim Aleyhisselam'ı örnek alarak, putlara vurduk. Bütün peygamberlere inanıp, iman ettiğim gibi dayımın da 'mesih' olduğuna inanıyorum. Yalnızca Allah'tan başka ulu olmadığını, Allah'ın sıfatlarının başkalarına yüklenemeyeceğini beyan ettik. Allah'a şükür herhangi bir psikolojik tedavi görmedim. Kutsal kitapları okuduğum için dayımın eylemine katılmak istedim. 'Allah'ın sıfatlarını kullarına takmayın' ve 'Allah'tan başka büyük yoktur' şeklinde sözler söyledik"

AKIL SAĞLIKLARI YERİNDE

Ruh sağlığı hastane sevk edilen şahısların, raporu çıktı. Raporda 'Sanıkların bulunduğu suçlara karşı cezai sorumluluğu tamdır' denildi.

Üçüncü duruşma yarın (10 Eylül) görülecek.

Kaynak:DHA

Etiketler :