Atama Başvurusu Yapan Öğretmenlerin Dilekçeleri Ortadan Kayboldu!

Atama Başvurusu Yapan Öğretmenlerin Dilekçeleri Ortadan Kayboldu!
Çanakkale'de eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. Çanakkale'de 'norm fazlası' olarak adlandırılan, öğrenciden fazla sayıda olan öğretmenlerin ataması için yapılan başvuruda dört öğretmenin başvuru dilekçeleri il milli eğitim müdürlüğüne gitmeden ortadan kayboldu.

Norm fazlası öğretmen atamaları 7 Aralık’ta sonuçlandı. Öğretmenlerin atamaları belli oldu. Ancak Lapseki’de görev yapan dört öğretmenin, hizmet puanlarına göre hak ettikleri sıralamada yer almadıklarını ve kendilerinden daha düşük puana sahip kişilerin atamasının yapıldığını fark etmesiyle ortalık karıştı.

İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne başvuran öğretmenler yaptıkları başvuru sonucunda, atamalarının yapılması için hazırladıkları başvuru dilekçenin kaybolduğu bilgisine ulaştı.

DAHA DÜŞÜK PUANLI KİŞİLERİN ATAMASI YAPILMIŞ

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, başvuru dilekçelerinin kaybolması nedeniyle mağdur olan eğitimciler konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı İnal Akoğlu, “Bu atamalar puan usulüyle yapılıyor. Bu arkadaşlarımızın ataması yapılması gerekirken daha düşük puanı olan kişilerin ataması yapılmış. Mağduriyetleri giderilmezse hak kaybına uğramış olacaklar” dedi.