Askerlik çağına gelen PKK'lıların akıbeti ne olacak? Bakan açıkladı
Yayınlanma:
PKK'nın silah bırakma ve fesih kararı almasının ardından 11 Temmuz tarihinde Süleymaniye'de silahlarını imha etmesi son dönemlerin en dikkat çeken gelişmelerinden birisi olarak konuşulmaya devam ediyor. Sürecin devamında hangi adımların atılacağı merak konusu olurken Milli Savunma Bakanı Güler askerlik çağına gelen PKK'lılar hakkındaki soruya yanıt verdi.
AKP'nin Ankara'daki Kızılcahamam kampında PKK ile gelinen süreç için özel bir oturum düzenlendi. Oturuma Efkan Ala başkanlık yaptı. Süreç konusunda yaşanan gelişmeler, oluşabilecek provokasyonlar hakkında açıklamalarda bulunan Ala, bütün tedbirlerin alındığını ve her şeyin en ince ayrıntısına kadar hesaplandığını her şeyin cumhurbaşkanı himayesinde yürütüldüğünü ifade etti.
ASKERLİK ÇAĞINA GELEN PKK'LILARIN AKIBETİ
Türkiye'den Emrah Özcan'ın haberine göre Kızılcahamam'daki AKP kampında Milli Savunma Bakanı'na askerlik çağına gelmiş olan PKK'lıların akıbeti de soruldu. Bakan Güler konu hakkında oldukça dikkat çeken açıklamada bulundu. Güler konu hakkında şu ifadeleri kullandı:
- Askerlik çağına gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı örgüt üyeleri herhangi bir eyleme katılmamışsa, askerlik görevini yapmamışsa askere alınır. Bugüne kadar Kürt kardeşlerimiz hiçbir sorun olmadan askerlik yaptı orada sorun yaşanmadı.
Kaynak:Türkiye