Apartman Yöneticisini Yaralayıp Eşini Öldürdü! İyi Hal İndirimi Aldı

Zonguldak'ta yaşanan dehşet verici cinayet davasında karar çıktı. Apartman yöneticisini yaralayıp eşini öldüren şahıs iyi hal indirimi aldı.

6 Ağustos 2022'de Zonguldak'ın Devrek ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde yaşanan olayda, Mert Serkan Lülleci, apartman yöneticisi Aydın Alkan'ın eşi Hacer Alkan'a bina girişinde bıçakla saldırdı. Saldırıda Hacer Alkan hayatını kaybederken, çığlıkları duyarak 4. kattan inen Aydın Alkan da bıçaklanarak yaralandı. Olay sonrası Mert Serkan Lülleci tutuklanırken, azmettirmekle suçlanan babası İsmail Lülleci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

79785-1.jpg

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Mert Serkan Lülleci ve babası İsmail Lülleci hakkında 'Kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, Mert Serkan Lülleci'nin akıl sağlığının yerinde olduğuna ve cezai ehliyetinin bulunduğuna dair rapor hazırladı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Mert Serkan Lülleci ve babası İsmail Lülleci'nin yanı sıra yaralı kurtulan Aydın Alkan ile taraf avukatları katıldı. Aydın Alkan'ın avukatı, İsmail Lülleci'nin azmettirmesiyle cinayetin işlendiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını ve İsmail Lülleci'nin tutuklanmasını talep etti.

79785.jpg

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Savunmasında suçlamayı kabul etmeyen İsmail Lülleci beraatini talep ederken, Mert Serkan Lülleci de beraatını istedi. Mahkeme, İsmail Lülleci için delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Mert Serkan Lülleci ise, Hacer Alkan'a karşı 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aydın Alkan'a karşı 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 'iyi hal' indirimi ile 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Mert Serkan Lülleci'nin tutukluluk halinin devamına karar verilerek dava sonlandırıldı.

Kaynak:DHA