Antalyalı yurttaştan Sinovac'a teşekkür mektubu ve 50 lira bağış

Antalyalı yurttaştan Sinovac'a teşekkür mektubu ve 50 lira bağış
Süleyman Yıldırım, koronavirüse karşı aşı geliştiren Sinovac şirketine, içinde Atatürk kartpostallarının da olduğu bir teşekkür mektubu gönderdi.

Global Times, Sinovac aşısı olan Süleyman Yıldırım isimli bir Türk vatandaşının, aşıyı üreten Çinli şirkete, içinde Atatürk kartpostallarının olduğu bir teşekkür mektubu gönderdiğini bildirdi. Yapılan paylaşıma göre Yıldırım, şirkete ‘aşı çalışmalarında kullanılması için’ 50 TL’lik banknot gönderdi.

Global Times, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Sinovac aşısı olan bir Türk vatandaşı, çözüm bulma konusundaki bilimsel çabalarını takdir etmek için Çinli şirkete bir teşekkür notu gönderdi. Sakini de desteğini göstermek için 50 lira ekledi” dedi.

Yıldırım’ın mektubunda şunları ifade ettiği görüldü:

“Sevgili Helen Yang [Sinovac şirketinin genel müdürü]; insanların bu zor zamanlarında bilim insanları, doktorlar ve aşı geliştirmek için tüm çalışan bireylere sizin şahsınızda şükranlarımı sunarım. Ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün kartpostallarını kabul etmenizi ayrıca 50 Türk lirasını aşı çalışmalarında kullanmanızı temenni ederim. Saygılarımla.”

 

Etiketler :