Antalya yanıyor!

Antalya yanıyor!
Antalya'nın Serik ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor .Bugün Türkiye'nin çeşitli illerinde birçok orman yangını çıktı ve yangınlar farklı bölgelerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. İşte yangınların durumu:

Antalya'nın Serik ilçesi yakınlarındaki Gebiz Mahallesi Kocamehmetler bölgesinde bir orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve geniş bir alana yayıldı.

ant1.jpg

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ediyor. Yangını kontrol altına almak için 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 5 dozer kullanılıyor.

Yangın bölgesine kara ve hava ekipleri sevk edildi ve çalışmalar devam ediyor.

antaly1.jpeg

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesi Suçatı Fındız mevkiindeki ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. 11 arazöz, 1 helikopter ve 110 personel yangına müdahale ediyor.

İzmir

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Kavacık Mahallesi'nde orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangına 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi.

Yalova

Yalova'nın Armutlu ilçesi Keçikayalıkları mevkiinde ve Kapaklı köyünde iki ayrı orman yangını çıktı. Keçikayalıkları'ndaki yangın yerleşim yerlerine yakın olup hızla büyüyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangınlara 2 yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz ve bölgedeki itfaiye araçlarıyla müdahale edildiğini ve kısa sürede kontrol altına alınmasının umulduğunu belirtti.

Gaziantep

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor.

Bugün Türkiye'nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangınların sebep olduğu zararlar ve alevlerin yayılma durumu hakkında gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.