Annelerini Öldüren Babalarından Şikayetçi Olmadılar

Annelerini Öldüren Babalarından Şikayetçi Olmadılar
Bursa'da tartıştığı eşi Leyla Koca'yı katleden Hakkı Koca'nın duruşmasında çiftin 15 ve 16 yaşındaki çocukları babalarından şikayetçi olmadılar. Çocuklar evde yaşadıkları problemleri anlatıp babalarına üzüldüklerini belirttiler.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda tartışmanın ardından eşi Hakkı Koca tarafından bıçaklanarak katledilen Leyla Koca'nın 15 ve 16 yaşındaki kızları, babalarından şikayetçi olmadı.

Duruşmada ifade veren çocuklar, annelerinin sevgilisiyle olan ilişkisini, evdeki gergin atmosferi ve babalarına yönelik sürekli hakaretleri anlattılar.

TV PROGRAMINDA DA ÜSTÜNE YÜRÜMÜŞ

31 Ağustos 2023'te yaşanan olayda, Leyla ve Hakkı Koca çifti arasında otomobilde başlayan tartışma sonrası, Leyla Koca, araçtan inip kaçtı. Peşinden koşan Hakkı Koca, cebinden çıkardığı bıçakla Leyla'yı yaraladı. O anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Hastaneye kaldırılan 4 çocuk annesi Leyla Koca yaşamını yitirdi, çevredekilerin etkisiz hale getirdiği Hakkı Koca ise gözaltına alındı.

Olaydan 3 ay önce çiftin televizyon programına katıldığı ve fail Hakkı Koca'nın, Leyla Koca'nın üstüne yürüdüğü stüdyo kayıtlarında belgelendi.

"1'İ KADIN 3 KİŞİ, DEMİR ÇUBUKLARLA BANA SALDIRDI"

Katil Hakkı Koca, emniyetteki ilk ifadesinde, "Olay günü otomobilde, eşimin Mustafa Z. ile olan ilişkisinden dolayı aramızda tartışma çıktı. Bana hakaret edince sinirlendim. Araçtan inip koşmaya başlayınca peşinden gidip kendisini yakaladım, sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Koca, "Arkamızdan gelen araçtan inen 1'i kadın 3 kişi, ellerinde demir çubuklarla bana saldırdı. Aldığım darbeler sonucu, yerde olan Leyla'nın üzerine düştüm. Kendisini orada 1 kez bıçakladım, sonrasını hatırlamıyorum. Daha sonra vücudunda 4 bıçak darbesi olduğunu öğrendim" diye konuştu.

ÇOCUKLAR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Davanın 2’nci duruşmasında çiftin çocukları aile içinde yaşadıkları anlattı:

“Annemle babam ara sıra sudan sebeple tartışırdı. Babam çalışırdı ve annem bizimle hiç ilgilenmezdi. Bu süre zarfında annem birisi ile tanıştı ve 2 gün sonra evi terk etti. Annem bir süre sonra babama ‘Seni sevmiyorum, canın cehenneme. Gittiğim yerde çok mutluyum’ diye mesaj göndermeye başladı. Annemin ölmeden önce, son 1,5 yıldır bir ilişkisi vardı. Annem babamı aldatmıştı. Babamdan şikayetçi değilim.”

Ş.K. de annesi ve babasının evliliklerinde hep sorun oluğunu söyleyerek, “Babamın psikolojisi normal değildir. Ama annem sürekli eve gelip, Mustafa Z.’yi överek, babamı tahrik ediyordu. Annem hep evi terk ederdi. Babamın haline çok üzülüyordum. Babamdan şikayetçi değilim” dedi.

Duruşmada sanığın avukatı, müvekkilinin olayı tasarlamadığını ve maktulün başka bir erkekle kaçmasının da bu durumu gösterdiğini savundu. Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak:DHA