Anket: Mansur Yavaş, Erdoğan'ın önüne geçti

Anket: Mansur Yavaş, Erdoğan'ın önüne geçti
MetroPoll Stratejik ve Sosyal Araştırma Merkezi, Nisan ayında pandemi sürecine yönelik araştırma yaptı.

Salgın sürecinde güven duyulan kişilerden ekonomik sonuçlara ilişkin çok sayıda soru, katılımcılara yöneltildi. Halk TV'de Şimdiki Zaman Siyaset programında gazeteci İsmail Saymaz, ankete dair ayrıntıları paylaştı.

Fahrettin Koca en çok güvenilen isim oldu

MetroPoll'ün gerçekleştirdiği ankette coronavirüs sürecini yönetmede başarılı bulunması muhtemel 10 kişi ve kurum arasından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 üzerinden 8.8 puan ile en çok güvenilen isim oldu. Bilim Kurulu 8.6 ile ikinci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 8.18 ile üçüncü oldu ve süreci iyi yönetmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı geride bıraktı. Ankette Erdoğan 6.65 ile dördüncü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beşinci oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 6'ncı sırada yer aldı.

Belediyelerin yardım krizi

Türkiye’nin %62’si Büyükşehir Belediyelerinin kriz ile mücadele için başlattığı yardım kampanyasının hükümet tarafından durdurulmasını onaylamıyor.

Coronavirüs krizi ile mücadele için belediyelerin başlattığı yardım kampanyasının hükümet tarafından durdurulmasını onaylamayan kesim halkın %62’sini oluşturmaktadır. Seçmenin %26’sı ise bu durumu onayladığını belirtmiştir.

İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin coronavirüs krizi ile mücadele için başlattığı yardım kampanyasının hükümet tarafından durdurulmasını onaylıyor musunuz?

screenshot-10-002.png

Toplumun %24’ü temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor

Toplumun %49’u sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söylüyor. Beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayanların oranı yüzde %24. Tüm ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilenler ise toplumun sadece %26’sını oluşturuyor.

Şu andaki gelirinizle ilgili durumu birazdan okuyacağım ifadelerden hangisi daha iyi açıklar?

screenshot-11.png

İlgili Haberler
Etiketler :