Yerlikaya'dan Dikkat Çeken 'Çete' Mesajı

Yerlikaya'dan Dikkat Çeken 'Çete' Mesajı
Ankara Kızılay'da bulunan İçişleri Bakanlığı'na canlı bomba saldırısı düzenlendi. saldırıda 2 terörist etkisiz hale getirilirken, çıkan çatışmada 2 polis memuru da yaralandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya polislerin tedavisinin devam ettiğini açıklarken, çetelerle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir mesajını verdi.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 2 teröristin bombalı araçla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubu hafif biçimde yaralandı.

Saldırıya ilişkin soruşturma başlatılırken; konuya ilişkin erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı.

Sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya çatışmaya giren polislerin son durumu ile ilgili bilgi aktarırken, çetelerle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir mesajını verdi.

İŞTE YERLİKAYA'NIN O MESAJI:

İçişleri Bakanı Yerlikaya basın mensuplerına yaptığı açıklamada ise;

“Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmak yok" dedi.

Öte yandan Yerlikaya, saldırı anına ilişkin paylaşılan görüntülerin silinmesi çağrısı yaparak, "Sosyal medya hesaplarından acımızın olduğu noktada görüntüleri paylaşanlarla ilgili soruşturmayı başlattık. Lütfen o görüntüleri silin ve acımızı paylaşın" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya’nın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

* Alçak terör saldırısı girişiminde bulunuldu. Kahraman polisimiz, onlar araçtan iner inmez müdahalede bulundu. Bir tanesi kendisini kendisi patlattı, diğeri de vuruldu. Ankaramıza geçmiş olsun diyorum. Yaralı polislerimizin tedavileri devam ediyor, hayati tehlikeleri bulunmuyor.

* Göreve geldiğimizden itibaren, tüm terör örgütü, organize suç şebekeleriyle mücadelemiz devam ediyor. Son terörist etkisiz haline getirilinceye kadar durmak yok, kararlılıkla mücadele edilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dairelerimiz bu olayı baştan sonra inceleyecekler. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Sosyal medya hesaplarından acımızın olduğu noktada görüntüleri paylaşanlarla ilgili soruşturmayı başlattık. Uyarıyorum, o görüntüleri silsinler.

Etiketler :