Ankara Caddelerinde 'Terör Örgütü' Şovu

Ankara Caddelerinde 'Terör Örgütü' Şovu
Hizbuttahrir, bu kez Ankara ve Şanlıurfa’da meydana çıktı. Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde Gazze için bir araya gelen ve tevhit bayraklarıyla yürüyen grup, polis koruması altında hilafet çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Sefa Uyar imzası ile yayınlanan habere göre, Hizbuttahrir, başkentte hilafet çağrısı yaptı

Grup, "Gazze ölüyor. Duvarlar yıkılsın, kapılar açılsın" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Sizi Allah'ın azabıyla uyarıyoruz. Allah'tan korkun. Ordularınızı Aksa'ya, Gazze'ye, Filistin'e gönderin. Gasıp Yahudi varlığı ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesin. Hiç olmazsa Refah Kapısı'nı açın ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın" dedi.

Grubun açıklamaları, Türkiye'de tartışmalara neden oldu. Bazı kesimler, Hizbuttahrir'in eylemlerinin terör örgütü faaliyetleri olduğunu savunurken, bazı kesimler ise eylemlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu.

Hizbuttahrir'in eylemleri, Türkiye'de 1980'li yıllardan itibaren faaliyet gösteren hareketin, 2019 yılında Yargıtay tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesinden sonra ilk kez gerçekleşti.

Hizbuttahrir, 1953 yılında Filistinli Muhammed Takiyuddin en-Nebhani tarafından kurulan bir İslamcı siyasi harekettir. Hareketin amacı, tüm Müslümanları kapsayacak bir hilafet devleti kurmaktır.

Etiketler :