Ankara'da tarihi gün... Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş metni okunacak

Altı muhalefet partisi 'Yarının Türkiye'si için... Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metnini bugün imzalayacak. Zirvenin yapılacağı Ankara Bilkent Otel'de salonun şifresini paylaşan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, "Yeni dönemin sloganı, internet şifresi olarak duvarlarda" dedi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi genel başkanları bugün tarihi bir imza atacak. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için hazırlanan ortak mutabakat, kamuoyuyla paylaşılacak.

Ankara'da Bilkent Otel'de 13.30'da başlayacak programda metin, kurmaylar tarafından okunacak. Genel başkanların da konuşma yapması beklenen toplantı gün boyu Halk TV ve halktv.com.tr'de özel yayınla ekrana gelecek.

Metinde neler var?

Parlamenter sistem taslağı üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin verdiği zararlar. İkinci bölümde ise güçlendirilmiş parlamenter sistem özetleniyor. Son bölümde ise düzenlemeler aktarılıyor.

Zirvenin internet şifresi, yeni dönemin sloganı

Halk TV Genel Yayın yönetmeni Suat Toktaş, zirvede konukların kullanacağı internet şifresini kişisel Twitter hesabından paylaştı. Salondaki WIFI şifresi yeni dönemin sloganı olarak belirlendi: yarınıntürkiyesi

Ne olmuştu?

6 partinin genel başkanı 12 Şubat'ta Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri'nde bir araya geldi. Yemekte, güçlendirilmiş parlamenter sistem için hazırlanan metne son şekli verildi. Yemeğin ardından ortak bildiri yayınlandı ve bugün için kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verildi.