Ankara’da 'Özel Akıllı Okullar' operasyonu

Ankara’da 'Özel Akıllı Okullar' operasyonu
Ankara'da 12 farklı adreste, 17 binada ve 13 farklı şirket bünyesinde faaliyet yürüten Özel Akıllı Okulların sahibi, yöneticileri ve bazı öğretmenlerinin FETÖ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle çok sayıda gözaltı kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara'nın bir çok ilçesinde faaliyet yürüten Özel Akıllı Okullar ile ilgili Sulh Ceza Mahkemesinden şirketlerin ve bağlı özel akıllı okulların devir ve temlikinin yasaklanması, hak tesisini önlemek amacıyla tasarruf yetkisinin kısıtlanması amacıyla karar alındığını açıkladı. Başsavcılık, okul yöneticileri ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen öğretmenlerin de arasında bulunduğu 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca; Ankara'nın Yenimahalle, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Mamak ve Çankaya ilçelerinde 12 farklı adreste 17 binada ve 13 farklı şirket bünyesinde faaliyet yürüten, şirket sahibi, yönetici ve bazı öğretmenlerinin FETÖ Silahlı Terör Örgütü ile irtibatı tespit edilen Özel Akıllı Okullar ile ilgili, Sulh Ceza Mahkemesinden şirketlerin ve bağlı özel akıllı okulların devir ve temlikinin yasaklanması, hak tesisini önlemek amacıyla tasarruf yetkisinin kısıtlanması amacıyla karar alınmıştır.

Ayrıca Özel Akıllı Okulların yöneticileri ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen bazı öğretmenleri hakkında toplam 37 şüpheli ile ilgili 07.08.2018 tarihinde gözaltı kararı verilmiştir. Özel Akıllı Okulların sahibi ve şirketlerin yöneticisi İdris Yurteri'nin Bylock kullanıcısı olduğu, 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Sayın Cumhurbaşkanına suikast girişimini organize eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile 18.08.2012 tarihinde Afyon ilinde Korel Thermal Otelde Konakladığı tespit edilmiştir. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğünce devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Etiketler :