Ankara'da Mansur Yavaş'a çok farklı yenildi! Turgut Altınok hezimetinin sorumluluğu iki kişiye kesildi: Görevden mi alınacaklar?

Ankara'da Mansur Yavaş'a çok farklı yenildi! Turgut Altınok hezimetinin sorumluluğu iki kişiye kesildi: Görevden mi alınacaklar?
AKP'de Turgut Altınok'un Ankara'yı kazanacağı yönünde bir beklenti vardı ancak Mansur Yavaş büyük farkla seçimi kazandı, Altınok hezimete uğradı. AKP kulislerinde ise Ankara'yı alamamanın sorumlusu olarak özellikle iki isim gösteriliyor. Peki göslerin çevrildiği bu iki isim görevden alınacak mı?

Yerel seçimde AKP hezimete uğradı ve Türkiye genelinde ikinci parti oldu.

Türkiye'nin bir çok ili CHP'ye geçerken, seçim haritası kırmızıya döndü.

AKP, İstanbul ve Ankara'yı kazanamadığı gibi seçimlerde büyük bir oy kaybı yaşadı. Ankara'da Mansur Yavaş yüzde 60'nın üzerinde bir oyla yeniden belediye başkanı seçilirken, Cumhur İttifakı adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise yüzde 31'in üzerinde bir oy aldı.

AKP, partide deprem etkisi yaratan bu sonuçları gözden geçirecek ancak Ankara'yı alabileceklerini düşünen AKP neden başarılı olamadı?

FATURA KİME KESİLECEK?

AKP kulislerinde neler konuşuluyor? Gerçek Gündem'de yer alan iddialara göre seçimlerden hemen önce Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan kendi adaylığı için çalışmalar yaptı hatta yapılan bu çalışmalar AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunuldu. Ancak kendi adaylığı kabul görmeyen Hakan Han Özcan, daha sonra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok için çalıştı ve onun adaylığı sonunda kabul edildi. İl meclis üyeliği konusunda da büyük sıkıntı yaşandı. Hakan Han Özcan, kendine yakın isimleri ilçelerde birinci sıradan aday gösterince büyük tepki aldı.

KENDİSİNE YAKIN İSİMLER BİRİNCİ SIRADAN GÖSTERİLDİ

Örneğin AKP Ankara İl Yöneticisi Ahmet Özbek, Gölbaşı'ndan Cumhur İttifakı 1. Sıra Meclis Üyesi olarak yerleştirildi.

Yine AKP Ankara İl Yöneticisi Ömer Faruk İslam da Altındağ'dan 1. sıra meclis üyesi, AKP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Oğulcan Sağlam da yine birinci sıradan meclis üyesi olarak gösterildi.

ELEŞTİRİ OKLARI 2 İSME YÖNELDİ

Seçimlerin ardından Ankara'da büyük bir hezimet yaşayan AKP'de Hakan Han Özcan'a yönelik sert eleştiriler geldi.

Öte yandan Gölbaşı'ndan birinci sıra meclis üyeliğine koyulan AKP Ankara İl Yöneticisi Ahmet Özbek ile farklı iddialar da parti kulislerinde konuşuluyor.

Hakan Han Özcan ile birlikte Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de eleştirilerin odağında yer alıyor.

Şimdi AKP kulislerinde merak edilen ise Turgut Altınok'a seçimi kaybettirdiği iddia edilen bu iki ismin görevden alınıp alınmayacağı…