Anadolu Ajansı Erdoğan'ın 'sosyal medya' sözlerinin yer aldığı tweeti sildi

Anadolu Ajansı Erdoğan'ın 'sosyal medya' sözlerinin yer aldığı tweeti sildi
Anadolu Ajansı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyanın kapatılmasını istediğini belirttiği sözlerinin yer aldığı tweeti sildi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada sosyal medyayı hedef aldı. Erdoğan, açıklamasında YouTube, Netflix ve Twitter’ı hedef alarak “Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Anadolu Ajansı bu sözleri birebir yazdığı tweeti sildi.

anadolu-ajansi-erdo.jpg

Altun'dan "Cumhurbaşkanımız öyle demek istemedi" açıklaması

Erdoğan’ın bu sözlerine tepki yağdı. Yurttaşlar, siyasiler, gazeteciler ve aydınların tepki göstermesi üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir “Cumhurbaşkanımız öyle demek istemedi” açıklamasına daha imza attı. Altun açıklamasında, Erdoğan’ın sözlerinin bağlamından koparılarak çarptıldığını öne sürdü.

Altun, “Cumhurbaşkanımızı baskıcı ve yasakçı bir kalıba sokmak istiyorlar” ifadelerini kullandı. Altun’un bu açıklamasının ardından Anadolu Ajansı, Erdoğan’ın tepki çeken sözlerini birebir verdiği tweetini sildi.

Erdoğan da sildi

Erdoğan da söz konusu paylaşımını sildi. Silinmesine tepki gelmesi üzerine yeniden paylaştı.

sosyal-medya-erdo-001.jpg