Amedspor maçında Gaffar Okkan vurgusu

Amedspor maçında Gaffar Okkan vurgusu
1. Lig ekiplerinden Amedspor ile karşılacak İstanbulspor maça Gaffar Okkan tişörtü ile çıktı.

İstanbulspor'un, Amedspor maçı öncesinde sahaya Ali Gaffar Okkan'ı anmak amacıyla Gaffar Okkan tişörtleriyle çıkması, spor severlerin dikkat çekti. Maçtan önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun tüm sahayı turlayarak taraftarları selamlaması da etkinliğe damgasını vurdu.

Resim

Ali Gaffar Okkan Kimdir?

Ali Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. 1970 yılında Polis Kolejinden, 1973 yılında ise Polis Akademisinden mezun oldu. Meslek hayatına İzmir Emniyet Müdürlüğünde komiser yardımcısı olarak başlayan Okkan, birçok görevde bulundu. 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak atandı ve bu görevde Diyarbakır halkının sevgisini kazandı.

24 Ocak 2001'de, Diyarbakır'da düzenlenen hain bir suikastta makamından valiliğe giderken pusuya düşürülen Okkan, polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy ile birlikte şehit oldu. Görev yaptığı süre boyunca halkla kurduğu yakın ilişki ve terörle mücadeledeki kararlılığı ile tanınan Gaffar Okkan, Türkiye'nin unutulmaz emniyet müdürlerinden biri olarak hatırlanmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi