Altın Olduğunu Duyunca Köyü Alt Üst Ettiler!

Altın şirketleri yaklaşık 3 yıldır Kırşehir'in köylerine gözünü dikti. Altın arama çalışmaları yapan şirketler köylerin adeta altını üstüne getirdi. Bölge halkı yapılan talana karşı tepki gösterdi.

CHP'li siyasetçiler ve köylüler, Kırşehir'de yapılan altın arama çalışmalarına karşı bir araya geldi. CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve köy muhtarları, Çimeli köyünde incelemelerde bulunarak, altın aramanın çevreye verdiği zararlara dikkat çekti.

İlhan, yaptığı açıklamada, altın arama faaliyetlerinin bölgedeki tarım ve hayvancılığı olumsuz etkilediğini, su kaynaklarını kirlettiğini ve bölge halkının geçim kaynaklarını tehdit ettiğini belirtti. "Bu altınların ne Kırşehir'e ne de Türkiye'ye faydası olacak" diyen İlhan, hükümeti bu faaliyetlere dur demeye çağırdı.

chp.jpg

"ESKİDEN TOPLA TÜFEKLE SALDIRIRLARDI"

İlhan, "Halkımız neyi istiyorsa onu yapacağız. Biz biliyoruz ki emperyalist güçler, Kanada şirketleri, Amerikan şirketleri, İngiliz şirketleri boşu boşuna buraya gözlerini dikmediler. Daha önce emperyalist güçler bir yere topla, tüfekle saldırırlardı. Şimdi madenlerine saldırıyorlar. Kırşehir'in de haritasını çıkardılar. Kırşehir'de altının olduğunu gördüler. ve Kırşehir'de şu an saldırı durumundalar. Biz kesinlikle buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

11.jpg

"BU MADEN ŞEHRİ YOK EDER"

Belediye Başkanı Ekicioğlu ise, altın aramanın Kırşehir'in su havzasını tehdit ettiğini ve bölge halkını göçe zorlayacağını ifade etti. "Bu maden Kırşehir'i yok etmenin altyapısıdır" diyen Ekicioğlu, bölge halkını duyarlı olmaya davet etti.

Köylüler de, altın arama çalışmalarının kendilerini olumsuz etkilediğini ve yaşamlarını zorlaştırdığını belirterek, bu faaliyetlerin durdurulmasını istedi.

Kaynak:ANKA