Alev Alatlı Kimdir? Kaç Yaşında Öldü? Hastalığı Neydi?

Alev Alatlı Kimdir? Kaç Yaşında Öldü? Hastalığı Neydi?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın ölüm haberini X hesabından duyurdu. 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanan Alev Alatlı kimdir? Neden öldü? Haberimizde derledik.

1944'te İzmir'de doğan Alatlı 80 yaşında hayatını kaybetti. Liseyi Tokyo'da okudu. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ, Ekonomi & Ekonometri Yüksek Lisansını Fulbright bursu ile gittiği ABD, Vanderbilt Üniversitesinden (Nashville,Tennessee) aldı.

Felsefe öğrenimine de başlayan Alatlı doktora çalışmalarını New Hampshire, Dartmouth College'de sürdürdü. İlâhiyat, Düşünce ve Medeniyet Tarihi üzerinde yoğunlaştı. 1974'de Türkiye'ye döndü,

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Ankara Devlet Planlama Teşkilatında kıdemli ekonomist olarak çalıştı.

California Üniversitesi (Berkeley) ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü.

Cumhuriyet Gazetesi ile birlikte "Bizim English" adında bir dergi çıkaran Alatlı, daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev aldı.

2014 yılında edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünün sahibi oldu. 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanan Alev Alatlı 2 Şubat 2024'te hayatını kaybetti.

ALEV ALATLI NEDEN ÖLDÜ?

Yazar Alev Alatlı'nın ölüm haberini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazarın bir süredir hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Etiketler :