Akşener neden aday olmuyor?

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile konuşmasını anlatan Gazeteci ve Levent Gültekin, Akşener'in neden Cumhurbaşkanlığı için aday olmadığını açıkladı.

Gazeteci ve HalkTV 'İki Yorum' program yapımcısı Levent Gültekin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı dost sohbetinde edindiği izlenimleri anlattı.

Halk TV'de Liderler Özel programına katılarak, HalkTV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk kez ekranlarında cumhurbaşkanlığına aday olmadığını başbakanlığa talip olduğunu söylemişti. Akşener, "Ben aday değilim kendi adıma bunu söyleye bilir. Daha evvel söyledim Ben aday değilim. Daha eve dedim anlaşılmadı. Kim aday olacak kısmında, seçilecek ve kazanacak bir aday olacak. Başbakanlık seçimi için iddialıyım" ifadelerini kullanmış.

Gündeme bomba gibi düşen 'Cumhurbaşkanlığı adaylık' açıklamasının ardından Levent Gültekin Akşener ile gerçekleştirdikleri sohbetten elde ettiği izlenimleri aktardı.

Akşener'in açıklamaların ardından medyada yapılan yorumları değerlendiren Gültekin, "Yorumlara bakıyorum. Kimisini çok tuhaf buluyorum. İnsanlar enteresan anlamlar yüklüyorlar. Kimisi bir oyun planından bahsediyor yada Kemal Bey'in önünü açtığını ya da Kemal Bey'in önünü kapattığını ya da belediye başkanlarına işaret ettiğini söylüyorlar.

Meral Hanım çok klas bir hareket yaptı

Bütün bunlar bana yüzeysel geliyor. Şunun bir kere özellikle altını çizeyim. Bence çok klask bir davranış gösterdi. Aylardır kapı kapı gezen bir hanımefendi, bir parti başkanı. Hakaretler, küfürler, evi basıldı. Bu kadar risk almış, Türkiye'yi karış karış dolaşan birinin çıkıp ben bir makama talip değilim cümlesi çok klas bir hareket. Bunun arkasında önünde oyun aramak da yanlış.

Meral Hanım'ın 'aday değilim' açıklaması ne demek? Bir kere bir şeyden vazgeçiyorsunuz.

Peki burada sadece Meral Hanım'ın cümlesine mi bakacağız? Bizim burada hep söylediğimiz, yazılarımda da sıklıkla bahsettiğim bir şey vardı. Mesele yeni bir Tayyip Erdoğan seçme dönemi değil. Bu me3sele Türkiye'nin 2023'te bu girdaptan çıkıp çıkamayacağı meselesi. Biz bir Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Önemli olan Türkiye'nin bu bağdireyi daha fazla yara bere almadan atlatmasını sağlayacak bir çıkış"