Akşener: Erken seçim dosyasının kapağı açıldı

Akşener: Erken seçim dosyasının kapağı açıldı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, erken seçim dosyasının açıldığını söyledi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener Özlem Gürses’in sunduğu 20. Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Akşener şunları söyledi: 

“Bütün bu üst üste gelen açıklamaları, sosyal medya ile ilgili açıklamaları, Halk TV’ye gelen cezaya baktığımızda masa üzerindeki seçim dosyası kapağının açıldığını görüyoruz. Erdoğan’ın masasında erken seçimin bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Biz 2 yıldır partili hükümet sistemi ile yönetiliyoruz. Erdoğan tek karar verici ama farklı farklı alanların yan yana geldiği değişik bir koalisyonla karşı karşıyayız.

Sonbahar ya da daha yakın zamanda seçim seçeneğinin Erdoğan'ın masasında açık olarak durduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye, ekonomik manada, gençlerin hayalkırıklığı manasında, adaletsizlik manasında çok sıkıntılı bir dönemde. Yönetilemiyor Türkiye. Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle uçacağız, her şey süper olacak, koalisyonlar kalkacak deniliyordu. Ama sonuçta büyük ortak AKP, küçük ortak MHP ve minik ortak Vatan Partisi olmak üzere üçlü koalisyon var. Daha hızlı hareket edileceği beklenirken daha hantal bir yapıya geçtik. Anketlerde de görüldüğü gibi AKP'nin oyları hızla düşüyor. Yüzde otuzlara varan kararsız var. Seçim daha geç olursa bu iyice dibe vurmalarına neden olur. Erken seçimin kurtuluşları olacağına inanmıyorum. Çünkü pandemiye biz ekonomik olarak çok kırılgan yakalandık. Millet yeniden borçlandırılarak bir sistem kuruldu. Biz hazırız seçime parti olarak. Çünkü dayak yiye yiye kurulduk biz. En dayanıklı parti bu manada biziz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi

Afrika ve Güney Amerika ülkelerindeki gibi kendine özgü, partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle karşı karşıyayız. Geçen gün bir AK Partili arkadaşla konuştuk. Diyor ki; bakanlar her atamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorarak yapıyorlar. Bir hesap yapmış, 'En azından 10 bin dosya bekliyordur.' şu an diyor. Yani tam tersine bir hantallaşma yaşadık. Devletin hafızası gitti. Müsteşarlar bu devletin hafızasıydı. Müsteşarlar en alttan başlayarak oraya geliyorlardı. Şimdi bakanlar dışarıdan atanıyor, bakan yardımcıları tamamen siyasilerden oluşuyor. Yani tam bir keşmekeş içinde Türkiye.

Memleket masası

Bu bütünlüğün kime zararı vardı? Türkiye’ye faydası vardı. Ben gelinen noktada hayretler içindeyim. Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu hemen açıklama yaptılar ve geliriz dediler. İlk iş olarak Sayın Bahçeli’nin ve ekibinin hakarete varan sözleriyle karşılaştık. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de bunu yaptı. Ilk olarak anlayamadığım bu oldu. Sayın Erdoğan’a göz kırptığımı düşündüler. Benim Erdoğan'a göz kırpmaya ihtiyacım yok. Asla Erdoğan ve partisinden biriyle görüşmem olmadı.

Yeni partiler

Teşkilatlanmayı tamamladılar mı, bilemiyorum. Davutoğlu yetiştireceğiz diyor, Babacan'ın il başkanları açıkladığını biliyorum. Yetiştirebilirler mi bilemiyorum. Davutoğlu ve Babacan ile ittifaklara ilişkin görüşme olmadı. Sayın Davutoğlu ve Babacan’ı da takip ediyorum. Her ikisinin de verdiği cevaplar ortak. Cevapların ortak noktası şu; henüz biz teşkilatlarımızı tamamlıyoruz. Günü geldiğinde bakılır gibi bir cevapları var. Bu arkadaşların cevaplarının üzerine benim bir söz söylemem mümkün değil. Bugünden bunları belki ısrarkar bir şekilde konuşulmasının doğru olmadığı düşünülüyor olabilir. Buna da saygı duyuyorum.

Cumhur İttifakı 

Cumhur İttifakı Sayın Bahçeli’yi Kılıçdaroğlu kadar tanımam. Onun sınıf arkadaşı. Kendisi daha iyi tanır. 

(Bahçeli Millet İttifakı’ndan ayrılır mı?) Ben Türkiye’de hiçbir şeye şaşırmam. Bu nedenle seçmen mutsuz. 27 yıllık siyasi hayatımda aileleri asla katmadım. Kadınların özne kullanılmasına her daim karşı çıkmışımdır. 

Levent Özeren'in paylaşımı

Ben Bursa Kız Öğretmen Okulu'nda okudum. O da öğretmen okulunda okumuş, ablam. Öğretmen Okulunda edep adab vardır. Dolayısıyla Semiha Yıldırım benim ablam. Dün Binali Yıldırım beyefendiyi aradım. Direkt aradım. Semiha Hanım'ın haberinin olup olmadığını sordum. Olmadığını, söyledi. O yüzden dün tweet atmadım. Amasız, fakatsız, parti üyemiz Levent Özelen'in tutumundan dolayı Semiha Hanım'dan özür diliyorum. Belli ki bana çok kızmışlar. Keşke Semiha hanım üzerinden değil de benim üzerimden o tagler açılabilseydi. Eğer İyi Parti üyesiyse ben özür dilerim. Ama bunun öznesi haline Semiha Hanım'ın getirilmesi çok üzücü. Bazı ''mahir'' (birini kast ediyor) beyler Semiha Hanımı bunun öznesi haline getirmeselerdi.

İstanbul Sözleşmesi

Erdoğan'ın kızı Bayraktar'ın ikinci başkanı olduğu Kadem'de bunun içinde. Neden imzaladın, neden çıkıyorsun? İlk Akit gazetesinde başladı bu iş. Erdoğan'ın kızı sayın Bayraktar'a yürüdü bu iş, Sayın Erdoğan kızını koruyamadı.

Halk TV

A Haber'de benim kocamı aldattığım iddiası sonrasında RTÜK'e ve mahkemeye başvurdum, takipsizlik verildi. Sosyal medyayı kapatmak da, Halk TV'ye karartma da icab etti. Hür medya siyasetçinin doğruyu fark etmesini sağlar. Ama Saray böyle bir yer değil. Orada paralel evrende yaşanır.”

Etiketler :