Akşener: Diyanet İşleri Başkanı’nı hutbede söyledikleri için eleştirmek, Ankara Barosu’nun haddi değildir

Akşener: Diyanet İşleri Başkanı’nı hutbede söyledikleri için eleştirmek, Ankara Barosu’nun haddi değildir
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın LGBTİ+'lara yönelik tartışma yaratan ifadelerine tepki gösteren Ankara Barosu'nu eleştirdi.

"Dini hükümler farklıdır, cari hukuk farklıdır" diyen Akşener, "İnananlara dinimizin emirlerini anlatmak, onlar yol göstermek. İnanırsınız, inanmazsınız, bu herkesin bireysel tercihidir. Ama Diyanet İşleri Başkanı’nı hutbede söyledikleri üzerinden, yani işini yaptı diye, hele de çağlar öncesine ait söylemi gibi inanan insanlarımızı üzecek cinsten çirkin bir dille eleştirmek, Ankara Barosu’nun haddi de değildir, hakkı da değildir" dedi.

"CHP'nin HDP'ye bakışında bizim için esas Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıdır"

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Akşener’in HDP ile bir dönem yakınlaştıklarına ilişkin eleştirilere de yanıt verdi. Akşener, bakış açılarının açık ve net olduğunu belirterek, "CHP’nin HDP’ye bakışında ise bizim için esas olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıdır" dedi.

"Babaya itaat etmeyen nankör evlat gibi gören zihniyet..."

Gündemde olan baro ve STK'ların seçim yönteminin değişmesi tartışmasına ilişkin olarak da görüşlerini dile getiren İyi Parti lideri Akşener, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin, AK Parti iktidarının son 10 yılında ve özellikle de, her kararın, bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırıldığı Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde aldığı hasarın sebebi budur. Bu gerçeği görmeyip, demokrasi kültürünün birer ürünü olan sivil toplum örgütlerine müdahaleye kalkarsanız, işleri iyice içinden çıkılmaz hale getirirsiniz. Kendisini ülkenin babası, kendi dışındaki her kurumu ve kişiyi de, babaya itaat etmeyen nankör evlat gibi gören zihniyet, ülkemiz için en büyük tehlike. Fikri ayrılıklarımız da olsa, sivil toplum örgütlerinin varlığı demokrasimiz için bir renktir, güçtür."

Etiketler :