Akşener, 'Devran' tiyatro oyununa ilişkin konuştu

Akşener, 'Devran' tiyatro oyununa ilişkin konuştu
Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Selahattin Demirtaş'ın kitabından çevrilen tiyatro oyunu hakkında konuştu.

Akşener şöyle konuştu;

Biz insanların tercihlerine karışmayı kendimize yakıştıramayız. Kim nereye ziyarete gider bizi ilgilendirmez. Sayın İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun eşi ziyaret eden konumda olduğuna göre dolayısıyla bir tiyatro izlemeye gitmişler bunu bir siyasi sonuç olarak bakabilir miyiz bilmiyorum. Benim en son bildiğim sayın Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin PKK ile mesafe koymadığı sürece CHP ile herhangi bir iletişiminin bulunmayacağı şekildeydi. CHP liderinin beyanatı bu. Bu da değişmedi için aileler üzerine konuşmayı doğru bulmuyorum. 

Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'nın sorusu üzerine Akşener şöyle devam etti; 

Bak hacı bey kardeşim. Ben bunları söylemedim. Ben dedim ki siyasilerin eşleri tiyatroya gitmiş. Ben megri megri de hiç emine hanımdan bahsettim mi ben? Hayır. Bizim HDP'ye yönelik tutumumuz belli, kalkıp seçimde İçişleri Bakanı Meral Akşener'i, Temel Karamollaoğlu'nu Kandille sözleşme imzaladı derse, işte ondan sonra o şirinleştirmeler ortaya çıkar. Ben kadınların özne olduğu, doğru eğri onu tartışmıyorum kadınların özne olduğundan konuşmamaya özen gösteriyorum. Gitmişler ne yapalım? Tekrar söyleyeyim. Emine Erdoğan hanımefendinin eylemleri ve tutumlarıyla ilgili 2002'den beri bir kelime ağzımdan duydunuz mu hayır? Siz davet edilseydiniz gider miydiniz? Hayır. Ben bir kurumsal yapıyı temsil ediyorum, bir partinin genel başkanıyım. ben gitmezdim, haa eşim davet edilse o gider miydi, hayır gitmezdi. 
 

Etiketler :