Akşener: Arkadaşlarımıza saldıranlar bir partinin yöneticisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Esenyurt'ta bir grup tarafından saldırıya uğrayan ilçe teşkilatını ziyaret etti. Akşener açıklamasın saldırganlara seslenerek "Arkadaşlarıma saldıranlara sesleniyorum. Ben buradayım, namertler buyurun ben buradayım. Korkaklar buyurun!" dedi. Akşener saldırganların bir başka partinin yöneticisi olduğunu da ekledi.

Esenyurt'ta İYİ Parti karavanına 20-25 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlenmişti. Saldırganlar arasında MHP'lilerin de olduğu belirlenmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saldırıya uğrayan ilçe teşkilatını ziyaret amaçlı Esenyurt'a gitti.

Burada konuşan Akşener saldıran kişilerle ilgili "Biliyorum ki iki arkadaşımıza saldıran faillerin isimleri belli. Hepsi de bir siyasi partinin yöneticisi konumunda" dedi.

Akşener'in konuşması şöyle:

Çirkin, namert, şerefsiz, korkak saldırıyı lanetlemek üzere buradayız. İşte saldırıya uğrayan arkadaşımız burada. İYİ Parti'nin genel başkanının evine bile saldırılmıştır bu ülkede. Biliyorum ki iki arkadaşımıza saldıran faillerin isimleri belli. Hepsi de bir siyasi partinin yöneticisi konumunda. Ama biliyoruz ki; bugünün Türkiye'sinde, bugünün yargısında, hukukunda kesinlikle hiçbiri herhangi bir takibata uğramayacaktır, herhangi bir hukuki ceza almayacaktır. Dolayısıyla bugünün dünyası böyle. Arkadaşlarıma saldıranlara sesleniyorum. Ben buradayım, namertler buyurun ben buradayım. Korkaklar buyurun! İki kişiye yirmi beş kişi saldırılmaz buyurun. Bu ülkeyi uçurumun kenarındaydı dibine sürüklediniz. Bu Partili Cumhurbaşkanlığı denilen ucube sistemin getirdiği sonuç, yapanın yanına kar kaldığı, haklının hakkının korunmadığı bir düzen, bu bir harami düzendir, ant olsun şart olsun ki bu harami düzeni, milletimizin helal oylarıyla, demokrasiyle, sandıkta hepsini emekli edip, hepsini attaya göndereceğiz. Beş maaş alan danışmanların karşısında iki büklüm olanlar, emret abi diyenler, kul hakkı yiyenlerin karşısında iki büklüm olanlar, bu harami düzen devam etmeyecek. Her şeyden önce gayretullaha dokunur. Her şeyden önce milletimizin haksızlık karşısında eğilip bükülmeyen o iradesine dokunur. Halep oradaysa arşın burada. Yalnız insanlara, iki kişiye yirmi beş kişinin saldırdığı bir Türkiye'ye ben ne söyleyeyim ki. Hadi bakalım haramiler, Haramiler! Buradayım, buyurun. Ama bu harami düzen elbette yıkılacak. Göreceğiz o zaman bugünün kabadayılarının yarın nasıl korkak olduklarını. Ama biz hukuktan, adaletten, yargı bağımsızlığından, demokrasiden asla ayrılmayacağız.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz gün Esenyurt Kıraç Osmangazi Mahallesi'nde İYİ Parti karavanına 20-25 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda Esenyurt İlçesi Bölge Teşkilat Başkanı Uğur Ayrım ve Kıraç Osmangazi Mahalle Başkanı Oktay Erol yaralanmıştı.