Akp'ye 'Yandaş'tan Çok Sert Eleştri!

Akp'ye 'Yandaş'tan Çok Sert Eleştri!
Yandaş Yeni Şafak yazarı AKP'nin seçim mağlubiyetini değerlendirdi: Partiden atılması gerekenler balkona çıkarıldı diye...2015 genel seçim sonuçları AKP’yi sarstı. Yaklaşık yüzde 9 oy kaybının nedenleri araştırılıyor....

Yandaş Yeni Şafak yazarı AKP'nin seçim mağlubiyetini değerlendirdi: Partiden atılması gerekenler balkona çıkarıldı diye...

2015 genel seçim sonuçları AKP’yi sarstı. Yaklaşık yüzde 9 oy kaybının nedenleri araştırılıyor. ‘Peki AKP neden oy kaybetti?’ sorusuna Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, ilginç yanıtlar verdi. İktidar partisinde gördüğü yanlışları kaleme alan İsmail Kılıçarslan’ın “Niçin oldu bu?” başlıklı yazısının ilgili bölümleri şöyle:

PARTİDEN ATILMASI GEREKENLERİN BALKONLARA ÇIKARILMASI SEBEBİYLE OLDU

Niçin oldu bu? ‘Bakara makara’ diyerek açık ara AK Parti tabanının en nefret ettiği adam haline gelen, Meclis’teki oylamada verdiği o fotoğraf yüzünden partiyle ilişiğinin o gün kesilmesi iktiza eden adamların balkonlara çıkarılması sebebiyle oldu.

Niçin oldu bu? Her türden eleştiriye kulak tıkamanın neredeyse bir parti geleneğine dönüştürülmesi sebebiyle oldu. Niçin oldu bu? ‘Şu barajı kaldırın’ cümlesine hiç ama hiç itibar edilmediği için oldu.

OMURGASIZ ADAMLARI BAŞ TACI ETMENİZ YÜZÜNDEN OLDU

Niçin oldu bu? Birinci sınıf liberaller ve birinci sınıf İslamcılar sizi her seferinde uyarmaya çabalarken sizin ısrarla ‘gözü kapalı bizi savunuyor, bu bize yeter’ dediğiniz bir takım omurgasız adamları baş tacı etmeniz yüzünden oldu. Süreçte sizi nasıl satmaya başladıklarını gördük.

MAKAM ARABASI TARTIŞMASININ SOKAKTA HOŞ KARŞILANMADIĞI GÖRÜLMEDİ

Niçin oldu bu? Sokaktan gelen, sokağı bilen, sokağı önemseyen bir partinin dili giderek sokaktan uzaklaşmaya başladığı için oldu. Sokaktaki insanın kibirden hoşlanmadığı, asgari ücretle geçinmeye çalışırken makam arabası tartışmasını pek de hoş karşılamadığı görülmedi de ondan oldu. Her şeyi büyük resimde arayıp bulmaya meyyal ‘yurtdışında okumuş parlak çocuklar’ın ortaya ‘hakiki’ bir şey koyamadığı fark edilmedi de ondan oldu.”