AKP'nin yalanladığı belgelere CHP'den ilk yanıt!

AKP'nin yalanladığı belgelere CHP'den ilk yanıt!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı belgeleri yalanlayan AKP'ye CHP'den ilk yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarının yurt dışına yaptıkları iddia edilen para transferleriyle ilgili belgeler açıklamasının ardından AKP'lilerden ve yandaş medyadan "Kılıçdaroğlu'nun bütün iddiaları yalan", "Kılıçdaroğlu'nun iddiaları çöktü" yanıtları gelmişti.

CHP'Lİ YARKADAŞ: İSPATLAMASI İÇİN NE YAPMASI GEREKİYORDU? DOLARLARI...

soL'un haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri hızla yalanlamaya çalışan AKP ile AKP medyası yine komik duruma düştü. Efedim 'Kemal Kılıçdaroğlu söylediklerini ispatlayamamış'. İspatlaması için ne yapması gerekiyordu? Banka dekontlarını değil de, offshore aktarılan vergisiz kazançları mı, dolarları mı kutulara doldurup getirip göstermesi gerekiyordu?" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ YARKADAŞ: SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR

AKP ve AKP medyasının "ne yaptıklarını" bilmediğini söyleyen Yarkadaş, "Yolsuzlukları savunmak adına kendilerini rezil ediyorlar. Özellikle AKP medyası bugün yaptığı yayınlarla gazeteciliğin yüz karası olduklarını bir kez daha ispatladılar. İş üstünde yakalandılar, suçüstü yakalandılar. Ne söylerlerse söylesinler, hiç kimse AKP'ye de AKP medyasına da inanmıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında gündeme getirdiği Suriyeliler'e harcandığı iddia edilen 30 milyar doları Maliye Bakanı Naci Ağbal'a "kalem kalem açıklar mısınız?" diye sorduğunu ancak "Evham yaratmayın, evham yaratmayın" şeklinde yanıt aldığını ifade eden Yarkadaş, Maliye Bakanı Ağbal'ın konuyu geçiştirmeye çalıştığını belirtti. Yarkadaş, 30 milyar doların nereye harcandığını AKP'nin gizleyeceğini ifade etti.

Etiketler :