AKP Öldürmek İstiyor, Halk İse Tam Tersini!

AKP Öldürmek İstiyor, Halk İse Tam Tersini!
Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı ankete göre sahipsiz sokak köpeklerinin "uyutulması"na destek sadece yüzde 7 seviyesinde.

AKP'nin "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve İlgili Mevzuat"da yapılmasını istediği değişiklikler, sokak hayvanlarını doğrudan etkileyen 'uyutma' adı altındaki katletme planı toplumun geniş kesimlerinden güçlü tepkiler almaya devam ediyor. Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan bir anket, yurttaşların sokak köpekleriyle ilgili tutumlarını ortaya koydu.

Ankette, katılımcılara "Hangisi sokak köpekleriyle ilgili görüşünüzü en iyi ifade etmektedir?" sorusu yöneltilmiş ve cevaplar şu şekilde olmuştur:

Sahipsiz köpekler belediyeler/devlet tarafından kısırlaştırılarak alındıkları yerlere bırakılmalıdır diyenlerin oranı yüzde 12,4 olarak belirlenirken, sahipsiz köpeklerin belediyeler/devlet tarafından kısırlaştırılarak barınaklara alınması gerektiğini savunanların oranı ise yüzde 73,1 olarak çıktı.

Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmezse uyutulması/öldürülmesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 6,7 olarak tespit edildi.

Katılımcıların yüzde 3,5'i sokak köpek sorunu olmadığını belirtirken, yüzde 1,8'i ise kısırlaştırılmadan barınaklara alınmaları gerektiğini ifade etti. Ankette fikri olmayanların oranı yüzde 1,5, diğer görüşler ise yüzde 1 olarak kaydedildi.

gswsibaxyaegxe4.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr