AKP'li yazarın kulisi: Erdoğan ve Biden gerilmemiş

AKP'li yazarın kulisi: Erdoğan ve Biden gerilmemiş
Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, kaleme aldığı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin nasıl geçtiğini içerikten haberdar olan üst düzey bir yetkili aracılığıyla öğrendiğini yazdı.

AKP'li Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, 'Erdoğan-Biden görüşmesi nasıl bir atmosferde geçti?' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Acet, görüşmeden haberdar olan bir yetkiliden sorularına ilişkin "Yarın için elinin altında bulunsun" diyerek ABD'nin eski başkanlarından Ronald Reagan'ın 22 Nisan 1981'de yaptığı açıklamanın linkini aldığını söyledi. 

Acet yazısında şu ifadelere yer verdi: 

Tam 40 yıl önce yine siyasi amaçlarla yaptığı besbelli olan o açıklamasında Reagan, şöyle diyordu:

“Daha önceki Ermeni soykırımında olduğu gibi, devamında Kamboçya soykırımında olduğu gibi ve bunun gibi başka çok fazla insanın katledildiği olaylarda olduğu gibi, Holokost’tan (Yahudi Soykırımı) çıkarılacak dersler asla unutulamamalı.”

Ulaştığım üst düzey ismin, Reagan’ın 40 yıl önce, içinde ‘soykırım’ geçen bu açıklamasını bana göndermesinin sebebi belliydi:

Erdoğan ile Biden arasındaki bu ilk görüşmenin (Joe Biden’ın Başkan seçilmesinden bu yana) odağında bu konu, yani, sözde soykırım meselesi vardı.

Devamında, ilgili kaynağa, “Görüşme gerilimli geçti o zaman, öyle mi” şeklinde ikinci bir soru sordum.

Gelen cevap şu şekilde oldu:

"Yoo çok gerilmedik. Cumhurbaşkanımız gerekli cevapları verdi."

...

 

 

Etiketler :