AKP'li milletvekili ve eşi enkaz altında

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen deprem büyük hasar yarattı. AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesinin enkaz altında olduğu öğrenildi. Öte yandan Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına bağlanan AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman "İki ağabeyim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkaz altında" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen, ancak Osmaniye, Hatay, Antep, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Urfa'da da yıkıma ve can kaybına yol açan deprem sonrası yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor.

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Halk TV'de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Gündem Özel'de kendi ailesinin de bu kişiler arasında olduğunu duyurdu. Yayman "İki ağabeyim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkaz altında" dedi.

Yayman'ın açıklaması şöyle: "Gözükenden daha büyük hasarlarda binalarımız var. Türkiye'ye çağrımız dua etsinler bize. Çok büyük deprem yaşadık. En son 500 yıl önce yaşanan deprem. 7,4 Kahramanmaraş'ta oldu ama Hatay'da çok hissedildi. Enkaz binamız çok fazla. Vatandaşlarımız panik olmasınlar. Serin kanlılıklarını muhafaza etsinler. Yollara çıkmasınlar, telefonları meşgul etmesinler. Çok fazla hasarlı binamız var.

Benim 2 abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında. AFAD yetkilileri, UMKE yetkilileri yoldalar. Yollarda çok büyük yarılmalar oluştu, hasarlar var. Herkes seferberlik halinde"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sabah saatlerinde yaptığı açıklamada 76 kişinin hayatını kaybettiğini, 440 yaralının bulunduğunu duyurmuştu.

AKP'li vekil enkaz altında

AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi deprem sonrası enkaz altında kaldı. Taş'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Vekilimiz Yakup Taş ailesi bir çok hemşehrimiz gibi deprem nedeniyle enkaz altındadır. Dualarınıza vekilimiz ve ailesini de katar mısınız" denildi.