AKP'li gençleri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı

AKP'li gençleri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı
İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde 27 Haziran akşamı iki grup arasında kavga meydana geldi. Olaya polis ve bekçiler müdahale etti. Kavgaya karışan taraflardan biri AKP Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları çıkınca olay iyice büyüdü. Gençleri gözaltına almak isteyen bir polis ile 2 bekçinin, bu kişilerden özür dilemeleri sağlandı. Üç görevlinin açığa alındığı olay ile ilgili açıklama yapılmadı

Edinilen bilgilere göre olay geçen 27 Haziran akşamı yaşandı. Zeytinburnu Millet Bahçesinde kavganın yaşandığı ihbarı geldi. Olay yerine bekçiler sevk edildi. Kavgaya karışan iki grup üyeleri birbirinden şikayetçi olmadı. Ancak iki grup kısa süre sonra yeniden kavga etmeye başladı. Bekçiler kavgaya müdahale etti.
Olaya müdahale etmek isteyen bekçilere, kavga eden kişiler saldırmaya başladı. Bekçiler destek talebinde bulundu. İlçe emniyet müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis ve bekçi olay yerine gitti. Görevliler, olaya karışan 4 kişiyi kelepçeleyerek emniyete götürmek istedi.

‘Kimse beni gözaltına alamaz’ çıkışı

Anca iddiaya göre, bekçilere saldıran kişilerden biri AKP Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Başkanı olduğunu belirterek “Kimse beni de yanımdakileri de göz altına alamaz” diyerek tepki gösterdi. Polisler, bu kişileri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

‘Özür dileyin konu kapansın’

Şahıslara ilişkin işlem yapılacağı sırada, iddiaya göre devreye Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü girdi. İddiaya göre, emniyet müdürü olaya müdahale eden polis ve bekçilerin, AKP Gençlik Kolları yöneticilerinden özür dilerek olayın kapanmasını istedi.

İki bekçi ve bir polis açığa alındı

Şehit Bülent Üstün Polis Merkezi koridorlarında kameralar önünde 8 resmi polis ve 2 bekçi, kavga eden ve görevlileri tehdit eden 4 kişiden özür diledi. Olayın üzerinden saatler geçtikten sonra polis memuru C. Ö., ile bekçiler A.Ş. ve İ.B. açığa alındı.

Kurumlar sessizliğe büründü

Olayla ilgili görüşlerini almak üzere aradığımız Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve kaymakamlıktan herhangi bir dönüş olmadı. Benzer şekilde, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami Delibalta da, görüşme talebimize yanıt vermedi. Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis ise, Halktv.com.tr'ye "Olay ne yazık ki doğru" demekle yetindi.

Özdağ, Soylu’yu eleştirdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, Twitter hesabı üzerinden olaya ilişkin paylaşımda bulunarak, “Soylu (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu), Türk polisinin bakanı değildir. Polisin görev yapmasını engellemekte, onurunu kırmaktadır. Özür diletilen polisler, sadece oradaki polisler değildir” dedi.