AKP’li gazete Akşener’in parti logosunu Vatikan’a bağladı

AKP’li gazete Akşener’in parti logosunu Vatikan’a bağladı
İYİ Parti'nin logosu ve ismi tartışma yarattı...

AKP'li Yeni Söz gazetesi Akşener'in parti logosunu Vatikan'a bağladı; bağladı bağlamasına ama bunu yaparken haberci doğrularına değil de fotoşop tahrifatına bel bağladı. Bakın fotoşop marifetiyle bir "haber" itinayla nasıl "imal" edilir?

AKP'Lİ GAZETE YENİ SÖZ'DEN FOTOŞOPLU HABER

Meral Akşener'in dün kuruluşunu ilan ettiği İYİ Parti'nin logosu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Yeni Söz gazetesi Meral Akşener'in yeni kurulan partisinin logosu etrafında dönen tartışmalara bir yenisini ekledi.

"Meral Akşener'in kurucusu olduğu ve isminin İyi olarak açıklandığı partinin logosu, yaptığı çağrışım ve benzerlikler açısından çok manidar bulundu" diye yazan Yeni Söz gazetesi, Vatikan'ın kuş bakışı görünümüyle İYİ Parti'nin logusunu yan yana getirerek benzerlik kurmaya çalıştı.

İşte Yeni Söz gazetesindeki o haber:

FOTOĞRAFTA PHOTOSHOP TEKNİĞİ KULLANILDI

Ancak Yeni Söz gazetenin Vatikan'ın kuş bakışı görünümünde fotoşop yaptığı görüldü. Görüntülerde çizgilerin şekli değişirken, aynı zamanda da sarıya boyandığı fark edildi.

İşte Vatikan'ın "gerçek" kuş bakışı görünümü:

YENİ SÖZ GAZETESİ KİME AİT?

Künyesinde Yeni Söz'ün sahibi Ali Adakoğlu olarak görünüyor. Ali Adakoğlu aynı zamanda AKP yanlısı ve özellikle AKP yanlısı Kürt vatandaşlara yönelik hassasiyetiyle de biliniyor. Sosyal medyada en aktif olan ve AKP'li Kürt kamuoyuna yönelik paylaşımlarıyla bilinen isim Bayram Zilan. Yeni Söz'ün sahibi Ali Adakoğlu aynı zamanda Milat'ın da sahibi. Yeni Söz yayın hayatına 2015 yılında başlamıştı. Bu gazetenin medyada öne çıkan haberlerine baktığımızda bir çoğunun Vatikan ile ilgili olduğunu, AKP'lilerin Hristiyan veya İllimünati türü komplo haberi sevenlere yönelik haberlere özel ilgi gösterdiği görülüyor.

Etiketler :