AKP'li Dağ: Faturalarla ilgili çalışma yürütülüyor

AKP'li Dağ: Faturalarla ilgili çalışma yürütülüyor
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Önümüzdeki süreçte hem esnafla ilgili hem genel faturalarla ilgili bir çalışma Bakanlık tarafından yürütülüyor. Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle temelden bir çözüm olacak" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dağ, 'Size de ulaşıyor mu elektrik faturasına ilişkin şikayetler?' sorusuna, "Tabii ki. Biz her şeyin ötesinde milletvekiliyiz. Asli görevimiz de o. Biz siyaseten de bunu çok önemsiyoruz. Elektrik faturalarıyla ilgili bir süredir şikayet var. Vatandaşımız bize şikayetini dile getiriyorsa bu çok önemli ve kıymetlidir. Çünkü vatandaşımız şikayetini bize dile getiriyorsa bizden beklentisi vardır. Ocak ayında zam durumu söz konusu oldu. Covid ve sonrası arz talep dengelerinin bozulmasıyla beraber doğalgaz ve kömürdeki artışla birlikte Enerji Bakanlığı için bir zaruret oldu" yanıtını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü söyleyen Dağ, kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacağına işaret etti.

Dağ, "Önümüzdeki süreçte hem esnafla ilgili hem genel faturalarla ilgili bir çalışma Bakanlık tarafından yürütülüyor. Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın adaylığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerine adaylığına ilişkin tartışmalara değinen Dağ, "Cumhurbaşkanımızın 3'üncü kez değil, 2'nci kez adaylığı söz konusudur. 2023'te Cumhurbaşkanımızın adaylığını hukuken tartışmak mümkün değil. Tartışma tamamen siyasi boyutta devam ediyor. Bugüne kadar muhalefet bütün seçimlerin öncesinde iddialı laflar etse de sonunda mahcubiyet duyduğunu bildiği için bunu gündeme getiriyorlar" dedi.