AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'u yapmakta geç kaldık

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'u yapmakta geç kaldık
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, "Kanal İstanbul tartışması icraat yapanlarla, tek misyonu yapılanları engellemek olanlar arasındaki farkı göstermiştir. Kanal İstanbul'a karşı çıkanların hiçbirinin bu projenin ne olduğu konusunda en küçük fikirleri yok. Öyle bir dertleri yok çünkü.

Ülkemizin gözbebeği İstanbul'u boğazdaki trafikle başbaşa bırakamayız. Kanal İstanbul projesi bu arayışın sonucu ortaya çıkmıştır. AK Parti olarak belediye başkanı olduğum dönemden itibaren İstanbul'da böyle bir proje arayışı içerisine girdik. 2011 yılında milletimize bu sözü verdik. Kanal İstanbul'u yapmakta geç bile kaldık. Bu her ayrıntısı düşünülmiş bir proje. Öyle zincirleme yapmakla bilmem ne yapmakla bunu engelleyemezsiniz. Bizim işimiz eser üretmek onların işi boş boş konuşmak.

Bunlar Marmaray'a 'istemezük' demediler mi? Osmangazi'ye 'istemezük' demediler mi? Marmaray'dan geçen yolcu sayısı 1 günde 500 bini buldu. Toplamda geçen yolcu sayısı 440 milyonu buldu. İstanbul Havalimanı konusunda yine hazımsızlıkları yok muydu? Yaptık mı, yaptık. Yalan yanlış resimlerle her tarafı donattılar. Yapılan eserin ihtişamını herkes gördü.

Kanal İstanbul'u engellemek isteyenlere rağmen bu değerli eseri ülkemize kazandıracağız." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Biz Suriye'de, Libya'da, Akdeniz'de macera peşinde değiliz. Hele hele emperyal heveslerimiz hiç yoktur; gözümüz petrol hırsıyla kör olmuş da değildir, bizim tek amacımız kendimizin ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu korumaktır. 

Erdoğan'dan partisine uyarı

Hiçbir görev kimsenin tapulu malı değildir. İşinin hakkını veremeyenin yerini bunu yapabilecek olan alır. AK Parti Siyaset Akademisini bu sebeple kurduk. Amacımız bu eğitim vesilesiyle aklı selim, zevki selim sahibi bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.