AKP'li belediyeden tepki çeken karar: Mescit zorunlu, havuz yasak!

AKP'li belediyeden tepki çeken karar: Mescit zorunlu, havuz yasak!
Zeytinburnu Belediyesi ilçe meclisinden geçen düzenlemeyle sitelere havuz yasağı getirirken mescid zorunluluğu maddesi de ekledi. Bu karar tepkilere neden oldu.

Zeytinburnu belediyesi sitelerde açık havuz yapılmasını yasakladı. İl meclisin onayından geçen düzenleme de ise sitelere zorunlu mescid yapılması şartı da getirildi.

Zeytinburnu Belediyesi getirdiği yeni düzenlemede "uygunsuz işler yapılıyor" gerekçesiyle 1+1 dairelerin oranını ise yüzde 15'e çekti.

AKP'Lİ BELEDİYENİN KARARI AKILLARA O SÖZLERİ GETİRDİ

Belediyenin bu kararı tepkilere neden olurken, akıllara AKP'lilerin "yaşam tarzına müdahale etmiyoruz" söylemlerini getirdi.

Gezi direnişi sürecinde de " Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmiyoruz" diyen Erdoğan, en son 2017 yılında muhtarlara yaptığı bir toplantıda "Asla temsil ettiğim kamu gücünü kullanarak kimsenin hayat tarzına müdahale sayılabilecek bir yola başvurmadım" ifadelerini kullanarak yaşam tarzına müdahale etmediğini söylemişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da öğrenci evleri tartışması gündeme geldiği zamanlarda "Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmiyoruz" açıklamalarında bulundu.

AKP'Lİ BELEDİYENİN KARARINA YURTTAŞTAN TEPKİ: YAŞAM TARZINA MÜDAHALE

Ancak AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında aldığı bu kararlar yurttaş tarafından "yaşam tarzına müdahale" olarak yorumlandı.

Öğretim üyesi Prof. Cem Say ise karara attığı "Burası Rakka değil" tweetiyle tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre Zeytinburnu Belediyesi'nde alınan karar şöyle:

Kamu kurum ve kuruluşları adına tanzim edilen ve ticari amaç içermeyen ruhsat ve işlemlerden ayrıca ücret alınmayacak. Terklerden sonra parsel alanı 10 bin metre ve daha büyük parsellerde yapılması zorunlu olan mescit, bloklardan bağımsız ve ayrık olacak. Yerleşik Meskun Alan olarak öngörülen konut alanlarındaki parsellerin bulunduğu sokak ya da caddedeki yapılan zemin ve açığa çıkan bodrum katlarında ticaret teşekkülü olması halinde, yol boyu ticaret alanı olduğu karar altına alındı.

CHP'Lİ HACIALİOĞLU: GÜNAHIN KOTASI YÜZDE 15'Mİ?

Zeytinburnu İmar Komisyonu’nun CHP’li Üyesi ve aynı zamanda İBB Meclis Üyesi olan Esin Hacıalioğlu karara tepkisini şu sözlerle belirtti:

"Yeni plan notlarıyla artık insanların yaşam biçimlerine yeni istikametler çizilmeye çalışılıyor. Bu plan notlarının çağdaş planlama anlayışlarıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Havuzun kapalı olmasının manası nedir? Havuzun açık olması neden yasaklanıyor? Zeytinburnu’nun en büyük özelliklerinden biri sahil kenti olmasına rağmen denizi kullanamamasıdır. Denizi kullanamayan bir ilçeye artık açık havuzu da yasaklıyorsunuz. Sorulduğu zaman da bir açıklama getirmiyorsunuz. 1 artı 1’leri de uygunsuz yaşam nedeniyle yüzde 15’e kadar müsaade ediyorlar. Günahın yüzde 15’ten aşağısı helal, yüzde 15 üzerine çıkınca haram mı oluyor? Böyle bir planlama anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez. Tam bir komedi.”

Etiketler :