AKP'li belediyede insanlık dışı muamele iddiası: Tuvalet önünde oturma 'cezası'

AKP'li belediyede insanlık dışı muamele iddiası: Tuvalet önünde oturma 'cezası'
AKP'li Güngören Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, "kendisini görüp ayağa kalkmadı" diye belediyede çalışan bir şoföre "tuvalet önünde oturma" cezası verdi.

AKP'li eski Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, Twitter hesabından, AKP'li Güngören Belediyesi'nde yaşanan bir skandalı paylaştı.

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre, Güngören Belediyesi’ndeki utandıran olaylar zincirinin ilk halkası dün yaşandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, mesai saatinin bitimine dakikalar kala belediyedeki bir ofise girdi.

“Beni tanımadın mı?”

İpekçi, aynı ofiste işlem yaptıran, belediyenin kadrolu şoföre kendisini görüp ayağa kalkmadığı gerekçesiyle “Beni tanımadın mı? Neden beni görünce ayağa kalkmıyorsun?” diye çıkıştı.

Şoför, “Başkanım sizin olduğunuzu fark etmedim” dedi. Buna karşın İpekçi, “Peki öyle olsun gel bakalım” diyerek şoförÜ çağırdı.

Sandalyeyi tuvaletin yanına koydu

Başkanlık katındaki koridora çıkan Başkan Yardımcısı İpekçi, bir odadan aldığı sandalyeyi koridorun başındaki, çocuk tuvaletinin bulunduğu bölüme koydu.

Şoföre dönen İpekçi, “Bundan sonra burada oturacaksın. Beni her gördüğünde ayağa kalkacaksın” diye talimat verdi.

AKP'li eski Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'den tepki

Metiner, AKP İlçe Başkanlığında yaşandığını belirttiği olaya ilişkin, “Bu fotoğraftaki AK Partili gencimiz, AK Parti Güngören ilçe teşkilatında belediye başkan yardımcısının önünde kalkmadığı gerekçesiyle ertesi gün çalıştığı belediyede her gördüğünün önünde kalksın diye işte bu şekilde cezalandırılıyor” ifadelerini kullandı.

“Davamız adına utanç verici bir uygulama. Gereği acilen yapılmalı” diyen Metiner, AKP’li belediye çalışanının bir sandalyede otururken çekilmiş fotoğrafını da paylaştı.

screenshot-3-001.png

tuvalet-001.jpg

İnsanlık dışı muamele

Veysel İpekçi’yi gördükçe ayağa kalkan şoförü mesai arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

Belediye koridorunda yaşanan bu insanlık dışı muameleye diğer belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri de tanık oldu.

Birkaç çalışanın tepki göstermesi üzerine durum telefonla, gün boyunca binada bulunmayan Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’e iletildi.

Başkan Demir’in yardımcısı Veysel İpekçi’yi telefonla arayıp uyardığı, bunun üzerine de İpekçi’nin şoföre verdiği ‘cezayı’ sonlandırmak zorunda kaldığı öğrenildi.