AKP'li belediye başkanından, cezaevindeki arkadaşının oğluna ihale

AKP'li belediye başkanından, cezaevindeki arkadaşının oğluna ihale
Batman'ın Gercüş ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Gündüz Günaydın'ın parke taşı ihalesini petrol boru hattından hırsızlık suçundan birlikte yargılandıkları cezaevi arkadaşının oğluna verdiği ortaya çıktı. İddiaların doğru olmadığını savunan Günaydın Dava 2017’de zamanaşımına uğradı. İhale usulüne göre en düşük teklifi kim verdiyse ona verdik” dedi.

Batman’ın Gercüş ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Gündüz Günaydın’ın parke taşı ihalesini 2002’de boru hattından kaçak petrol çektikleri iddiasıyla birlikte yargılandıkları cezaevi arkadaşının oğluna verdiği ortaya çıktı. İhalede belirtilen işlerin yapılmadığı kaydedilirken Başkan Günaydın’ın belediye aracını kullanarak, ihale kapsamında kendi akaryakıt istasyonuna da parke taşı döşediği öne sürüldü. İddiaların doğru olmadığını savunan Günaydın, “Dava 2017’de zamanaşımına uğradı. İhale usulüne göre en düşük teklifi kim verdiyse ona verdik” dedi. 

Petrol boru hattında hırsızlık

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre, AKP’li Gercüş Belediye Başkanı Günaydın ve Nuri Gezer hakkında Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Petrol Boru Hattından Hırsızlık” suçundan 2002’de dava açıldı. Olayla ilgili Gündüz Günaydın ve Nuri Gezer’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Bir süre tutuklu kalan iki arkadaş daha sonra yargılama sürecinde tahliye edildi. Haklarında “Boru hattından hırsızlık” suçlamasıyla dava açılan 9 sanık yargılandıkları Cizre 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 8’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezalar iyi hal indirimi uygulanarak 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına indirdi. Mahkeme kararında, “Sanıkların bir daha suç işlemekten çekinecekleri hususunda olumlu kanaatin hasıl olmaması” ifadelerini kullanması da dikkat çekti. 26 Kasım 2015’te verilen bu karar temyiz edilince dosya Yargıtay’a gitti.  

 

Etiketler :