AKP'den TikTok Açıklaması: Kapatılacak mı?

AKP'den TikTok Açıklaması: Kapatılacak mı?
Son günlerde gündemden düşmeyen sosyal medya uygulaması TikTok'un akıbetinin ne olacağı merak konusu. Konuya ilişkin bir açıklama net olarak yapılmasa da kapatılmasına ilişkin çalışmaların olduğu söylentiler arasında. TikTok'un akıbeti için AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman açıklama yaptı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, son günlerde kapatılacağı konuşulan paylaşımlar nedeniyle sosyal medya uygulaması TikTok'la ilgili bilgi verdi.

PAYLAŞIMLAR VATANDAŞLARI RAHATSIZ EDİYOR

Yayman uygulama hakkında, "Toplumun talepleri nedir diyerek köprü kurarak görev yaptık. Komisyonumuz hakkıyla görev yaptı. Telif meselesi çok önemli. İçerik üreticileri açısından vaz geçilmez. Dijitalleşmeyi konuşuyorsak yeni versiyonun ele alınması lazım. Hem Google’ı çağırdık. Uzmanları dinledik. Bu konu ile ilgili sözü olan akademisyenleri dinledik. Teklif meselesi artık güncellenmeli. TBMM’ye ciddi talep var. Yarın Tiktok gelecek. Tiktok'taki paylaşımlar vatandaşları rahatsız ediyor." dedi.

"BİZ YASAKLAMALARA KARŞIYIZ"

Uygulamanın kapanacağına dair söylentilere ise Yayman "Biz yasaklamalara, sansüre karşıyız. Prensip olarak Tiktok’un kapatılmasına karşıyız. Etik açıdan yapılan paylaşımları kabul etmek mümkün mü? Paylaşımlar kabul edilebilir değil. Dijital mecrayı kapatmak gibi bir durumumuz yok. Bu konuda bir farkındalık yaratabiliriz." cevabını verdi.