AKP'den Kartal Cemevi Başkanı'na saldırıya tepki: Ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Çelik, " Ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Fitne siyasetine Cumhur İttifakı olarak müsaade etmeyeceğiz" dedi.

AKP Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da gündemi değerlendirdi.

Kartal Cemevi Başkanı'na saldırı

Çelik, İstanbul'da Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıya şu sözlerle tepki gösterdi:

''Ankara'daki cemevi saldırılarından sonra Alevi Vakıfları Federasyonu 2'nci Başkanı Selami Sarıtaş'a yapılan saldırının, aynı provokasyon zincirinin devamı olarak gözüktüğünü belirterek, Selami bey ülkemize bağlı, ülkemizin insanını çok seven, birlik ve dirlik için sürekli olarak gayret gösteren bir arkadaşımız. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın; Alevi canlarımıza yapılan her saldırı, bize yapılmıştır. Ayrımız gayrımız yoktur. Hele ki muharrem ayının 1'inci gününde Alevi canlarımız lokmalarını paylaşmaya hazırlanırken, cemevlerine bu saldırı gerçekleşti. Emniyetimiz, adliyemiz hemen üstüne düşeni yaptı. Emniyetimizin bunu bütün boyutları ile açığa çıkaracağından hiçbir kuşkum yok. Bu provokasyon da engellenecektir''


Muhalefeti eleştiren Ömer Çelik, ''Terör siyasetine müsaade etmeyeceğiz. Öyle muhalefet partileri var ki dikkatle takip edin terör örgütüne söylemediğini milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı'na söylüyor. Devletin başına bunu söylüyor'' diye konuştu.

YAŞ kararları

Çelik, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonrası CHP'den gelen eleştirilere de yanıt verdi.

AK Parti Sözcüsü, şunları söyledi:

"YAŞ olmuş bu komutanlar liyakatli değil diyor. Nereden biliyorsun? CHP milletvekilisin nereden biliyorsun liyakatli olmadığını? Daha önceki YAŞ'ta da söylediniz Azerbaycan, Libya 'Mavi Vatan'da kendilerini kanıtladılar. Niye orduya nifak sokmaya çalışıyorsunuz? Suriye'ye harekat sinyali veriyor Cumhurbaşkanımız bunu söylüyorlar.''

Karadeniz'de tahıl koridoru

AK Parti Sözcüsü Çelik, Karadeniz'deki tahıl sevkiyatı ile ilgili de konuştu.

Çelik, "Eğer tahıl koridoru anlaşması gerçekleşmeseydi dünya büyük bir gıda kriziyle karşı karşıya kalacaktı. Şimdi yeni gemiler yola çıkıyor. Bu Türkiye'nin de içerisinde olduğu bir mekanizma tarafından kontrol ediliyor. Bu yapılan büyük işler Türkiye'nin yeni ufuklara, hedeflere ulaşması için elzemdir'' dedi.

Kaynak:AA