AKP'den Kanal İstanbul için 'referandum' açıklaması

AKP'den Kanal İstanbul için 'referandum' açıklaması
AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, tepki çeken Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Proje ile ilgili referandum taleplerine değinen Bostancı, "Büyük projeleri halka soralım diye bir eylem olmaz" dedi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Kanal İstanbul projesinin referanduma götürülmesine ilişkin taleplere olumsuz yanıt verdi.

DHA'ya konuşan Bostancı, Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, muhalefetin Kanal İstanbul’a itiraz etme hakkının bulunduğunu, itirazlarını temellendirerek soğukkanlı şekilde ifade edebileceğini ancak ‘iktidarı yıpratmayı’ odağa aldığını iddia etti.“Devlet kasasından para verilerek yapılacak bir proje değil" iddiasında bulunan Bostancı, "Kendi başına kendi finansları, imkanları ile yapılacak bir proje" yorumunda bulundu. Bostancı, 'kendi araştırması' sonucunda, bilimsel ve teknik olarak engel bulunmadığı sonucuna vardığını da öne sürdü.

Referandum taleplerine ilişkin konuşan Bostancı, "Öyle bir gündemimiz yok. 'Büyük projeleri halka soralım' diye bir eylem olmaz. Başka bir mecra söz konusu olur. Yapacağımız önemli işler için halka gidersiniz; ama bunun da maliyetleri vardır. Bizim sistem yapımız bu şekilde değil. Hükümetler yapar, hesabını da halka verir. İstanbul halkının da endişeli olduğu kanaatinde değilim. Dedikodu ve söylentiler tarihin her döneminde çok çeşitli biçimlerde kullanılmıştır. Buna ilişkin literatürde çok iyi çalışmalar da var. Kanal İstanbul meselesini böyle dedikodu ve söylentiye yaslamak yerine gerçekçi bir şekilde tartışmanın muhalefetin de itirazlarını bu şekilde dile getirmesinin kendilerine de Türkiye’ye de faydalı olacağı kanaatindeyim. O raporlar dedikodu ve söylentiye girer."

Etiketler :