"AKP'deki gerilemenin 4 nedeni": Erdoğan artık yalnız mı?

"AKP'deki gerilemenin 4 nedeni": Erdoğan artık yalnız mı?
Yeniçağ gazetesinin yazarı Batuhan Çolak AKP'de gerilime olduğunu ve Erdoğan'ın yalnız kaldığını yazdı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Batuhan Çolak, bugünkü yazısında AKP'de gerilimeyi 4 maddede sıraladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yalnız kaldığını yazdı. Çolak ayrıca Erdoğan'ın başarısızlığını yeni parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül'e yıkacağını savundu. Çolak'ın yazısının ilgili böümü şöyle:

"AK Parti, kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara gelip, uzun yıllar tek başına yönetimde kalmayı başarmış bir yapı.Dönemin siyasi şartları da bu başarının oluşmasında ciddi katkılar sağladı. Aynı zamanda yetişmiş ve siyaseti iyi bilen kadrolar da AK Parti'nin seçim zaferlerinde önemli etkenlerdi.Bu katkının görünmeyen ayakları da vardı.Bugünlerde FETÖ, o dönem ise "Gülen Cemaati" olarak anılan illegal yapı, kendine has yöntemleriyle, AK Parti'nin sıkıştığı birçok noktada önünü açtı.Özellikle TSK'ya yapılan operasyonlar, kimsenin giremediği birçok devlet kurumuna sızıldı.Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm tarafsız değerleri "öteki"leştirilmiş, millet tanımı dahi tartışmaya açılmıştı.AK Parti'nin önü açılırken, Tayyip Erdoğan ise kendi örgütlenmesi içinde "tek lider" olarak kalmaya çabalıyordu. Bu çaba uğruna, birlikte yola çıkılan tüm "dava arkadaşları" bir kenara itildi.

Erdoğan şu anda olası bir başarısızlığının tek sorumlusu olarak Gül ve ekibini göstermeye hazırlanıyor.Özetlemek gerekirse AK Parti'nin bugün gerilemesinin 4 ana nedeni var;

1. FETÖ'nün illegal yöntemleri, siyaset dışı alan açmada artık kullanılamıyor,

2. Beslenilen siyasi kaynaklar, yol arkadaşları dışlanmış, ötekileştirilmiş,

3. 16 yıldır izlenen ekonomi politikaları çökmüş.

4.Ve dahası Erdoğan hiç olmadığı kadar yalnız... "

Etiketler :