AKP'de İsrail depremi! Boykot edilen firmanın açılışına katılan belediye başkanı disipline sevk edildi

AKP'de İsrail depremi! Boykot edilen firmanın açılışına katılan belediye başkanı disipline sevk edildi
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Rize’de boykot edilen firmanın açılışına katılan belediye başkanlarının ve teşkilat yöneticilerinin disipline sevk edildiğini açıkladı. Disipline sevk edilenler arasında, "Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım" diyen AKP İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete de var.

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde Filistin'e yönleik başlattığı katliam sonrası, Türkiye'de pek çok kurum İsrail'e destek verdiği iddiasıyla boykot edilmeye başlandı. Bu kurmların başında da Burger King yer alıyor.

Filistin katliamları, son 1 senedir AKP'lilerin dilinden düşmezken, perde arkasında İsrail ile ticaretin devam ettiğine dair gelişmeler yaşanıyor.

Rize'de yaşanan açılış ise bu durumu kanıtlar nitelikte. Rize'de İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle boykot edilen firmalar arasında yer alan Burger King firmasının açılışına pek çok AKP'li belediye başkanı ve teşkilat yöneticisi katıldı.

acilis.jpeg

Açılışa, AKP İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, AKP Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, AKP Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve AKP Rize İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük katıldı.

Söz konusu açılış toplumda büyük bir tepkiye neden olurken, AKP'li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'nin sakndal açıklaması gündem oldu.

mete.png
AKP İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete

"YESEYDİM İSRAİL'E DESTEK VERMİŞ OLACAKTIM"

Konuya ilişkin Karar gazetesinden Merve Şişman'a açıklamalarda bulunan Mete, şu savunmayı yaptı:

“İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeili ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var.”

omer-celikaa-2259553.jpg

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİLER

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Rize’de boykot edilen firmanın açılışına katılan belediye başkanlarının ve teşkilat yöneticilerinin disipline sevk edildiğini açıkladı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifaderleri kullandı:

"Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir."

mer-celik.png

Kaynak:halktv.com.tr