AKP'de baraj ödeneği krizi: Para kesilince Tayyar ile Şahin karşı karşıya geldi

AKP'de baraj ödeneği krizi: Para kesilince Tayyar ile Şahin karşı karşıya geldi
Gaziantep'teki Kılavuzlu Barajı için ayrılan 80 milyon TL'lik ödeneğin iptal edilmesi haberi, AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ile AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'ı karşı karşıya getirdi.

AKP'li Gaziantep Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşmeleri sırasında Kılavuz Barajı için ayrılan 80 milyon TL'lik ödeneğin iptal edildiğini öğrendi. Ödeneğin iptal edilmesi AKP kanadında şaşkınlıkla karşılandı.

Tayyar doğruladı 

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar iptal kararını, “Maalesef ödenek iptali haberi doğru. Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'la görüştüm. Yeniden değerlendireceklerini söylediler” sözleri ile doğruladı.

AKP'li vekilden 'yalanlama' açıklaması 

Öte yandan Tayyar'ın yerel haber sitelerine yansıyan bu açıklamasının ardından AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'den 'yalanlama' açıklaması geldi.

Şahin, sosyal medya hesabından AKP'li Şamil Tayyar'ın açıklamalarına dayandırılan haberi alıntılayarak; “Doğru değil vekilim.” Bakan Yardımcısı Sn Ayşe IŞIKGECE “Asılsız haber, bütün projelerde olduğu gibi ödenek kılavuzlu projesinin üzerinde, iş programına bağlı olarak kullanılacak Sn. Vekilim DSİ Gen. Md. Sn Kaya Yıldız Beyin 23:30 itibariyle haberinizle ilgili yalanlamaları!" ifadelerine yer verdiği bir paylaşım yaptı. 

'Yol arkadaşına yüklenmek' eleştirisi 

Tayyar, kendisini yalanlayan Ali Şahin'i 'yol arkadaşına yüklenmek' ile suçlayarak, "Yanıltmışlar sizi. Yanlış bilgiye amel edip, sosyal medya üzerinden yol arkadaşınıza yüklenmek yerine hakikati arasaydınız. DSİ Genel Müdürü de Bakan Bey de bugün söz konusu projede 80 milyon ödenek olmadığını söyledi. Oyuna gelmeyin. Oyunu birlikte bozalım" sözleriyle yanıt verdi. 

Etiketler :