AKP'DE ADAYLAR SEÇİMLERDEN ÇEKİLDİ

AKP'DE ADAYLAR SEÇİMLERDEN ÇEKİLDİ
Ak Parti Batman 2'inci sıradan adayı olan Mehmet Emin Ekmen, ve Diyarbakır 6'ıncı sıradan Abdurrahman Kurt seçimden çekildiğini açıkladı.AK Parti Batman 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen, ve Diyarbakır'dan 6'ıncı sıradan aday...
Ak Parti Batman 2'inci sıradan adayı olan Mehmet Emin Ekmen, ve Diyarbakır 6'ıncı sıradan Abdurrahman Kurt seçimden çekildiğini açıkladı.

AK Parti Batman 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen, ve Diyarbakır'dan 6'ıncı sıradan aday gösterilen Abdurrahman Kurt adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

HDP'nin güçlü olduğu Batman ve Diyarbakır'da Ak Parti adayları seçimlerden çekildiklerini açıkladı. Batman'da Mehmet Emin Ekmen ve Diyarbakır'da Abdurrahman Kurt listedeki sıralarını gördükten sonra adaylıktan çekildi. Diyarbakır'da Galip Ensarioğlu'nun aday olmaması, Abdurrahman Kurt'un 6'ıncı sıraya alınması, buna karşılık Oya Eronat'ın Diyarbakır'da 4'üncü sıraya konulması parti içinde tepkilere yol açtı.

EKMEN "PARTİMİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN"

Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği dilekçeyi paylaşan Mehmet Emin Ekmen, "Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman'ın siyasi çoğrafya dağılımına uygun yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üzere Ak Parti Batman 2'inci sıra adaylığından yasal süre içinde çekiliyorum" dedi.

İŞTE EKMEN'İN AÇIKLAMASI

ekmen.jpg

KURT "AK PARTİ'DEKİ SİYASİ SÜRECİMİZ TAMAMLANDI"

Ak Parti'nin Kürt politikalarının belirlenmesinde önemli isimlerden biri olan Abdurrahman Kurt da twitter üzerinden yaptığı açıklamada, adaylıktan çekildiğini söyledi.

"Bismillah her hayrın başı.. Olanda hayır vardır. Ak Parti'deki siyasi sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmalarda maddi manevi katkı sunan tüm dostlara en kalbi şükranlarımı iletiyorum. Umarım 2015 seçimleri bizi toplum olarak birbirimize daha da yaklaştırır"

Ak Parti Diyarbakır'da 6'ıncı sıra adayı olan Abdurrahman Kurt'un HDP'nin güçlü olduğu Diyarbakır'da seçilmesinin zor olduğu değerlendiriliyor.

AK PARTİ DİYARBAKIR'DA HAYAL KIRIKLIĞI

Ak Parti'nin Diyarbakır'da çözüm sürecine en büyük desteği veren Abdurrahman Kurt'a 6'ıncı sıradan yer vermesi, Galip Ensarioğlu'na hiç yermemesi hayal kırıklığına yol açtı.

Daha önceki seçimlerde, Hatip Dicle'nin meclise girememesi dolayısıyla seçilen Oya Eronat'ın Ak Parti Diyarbakır'da 4'üncü sıradan aday gösterilmesi ciddi tepkilere neden oldu.